Suudi Arabistan'da IŞİD militanı avı: 436 gözaltı

Terör örgütü IŞİD'e karşı Suudi Arabistan'da geniş çaplı operasyon düzenlendiği açıklandı. Dün başlayan operasyonlarda en az 431 IŞİD üyesi militan gözaltına alındı

19 Temmuz 2015 Pazar 07:20
Suudi Arabistan'da IŞİD militanı avı: 436 gözaltı






Suudi Arabistan'da IŞİD militanı avı: 436 gözaltı

Son dönemde Suudi Arabistan'da camilere yönelik saldırılar ile çok sayıda suikasta adı karışan terör örgütü IŞİD militanlarına yönelik ülke genelinde düzenlenen operasyonda en az 431 IŞİD militanını gözaltına alındığı açıklandı.

Suudi Arabistan'da düzenlenen operasyonla terör örgütü DAEŞ'e üye 431 militanın gözaltına alındığı bildirildi.

Suudi arabistan İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, çoğunluğu Suudi Arabistanlı olmak üzere Yemen, Mısır, Ürdün ve başka uyruklardan DAEŞ mensubu 431 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.
Açıklamada, yakalanan kişilerin Suudi Arabistan'da, cami ve devriye gezen askeri araçlara yönelik saldırılar düzenleyen DAEŞ'in hücre üyeleri oldukları kaydedildi.

Suudi Arabistan'ın Demmam kentinde, 29 Mayıs'ta El-Unud camisini hedef alan ve 4 kişinin ölümüne yol açan saldırıyı DAEŞ üstlenmişti.

Suudi Arabistan'ın doğusunda Katif ilinin Kadih beldesindeki İmam Ali bin Ebi Talib camisine 22 Mayıs'ta cuma namazı sırasında düzenlenen intihar saldırısında da 21 kişi ölmüş, 102 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı yine terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.
Son Güncelleme: 19.07.2015 07:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.