Terör örgütlerinin ittifakına ABD göz yummuş

PKK'lı katillerle, terör örgütü DEAŞ'a karşı ittifak kuran Amerikan yönetimi ile Pentagon'un FETÖ destekçisi subayları, Suriye ve Irak'ta yürüttüğü kirli savaşın itirafı İngiltere'den geldi.

21 Kasım 2017 Salı 15:41
Terör örgütlerinin ittifakına ABD göz yummuş






Terör örgütlerinin ittifakına ABD göz yummuş

Irak ve Suriye'de terör örgütleri DEAŞ ve PKK'nın ittifak yapmasına Amerikan yönetiminin göz yumduğu konusunda itiraf İngiltere'den geldi. İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, DEAŞ karşıtı koalisyonun Rakka'da YPG ile DEAŞ arasındaki anlaşmadan haberdar olduğunu söyledi.

Moore, "Karar arazideki gruplar tarafından alındı, koalisyonun haberi vardı ancak bunu engelleyemedi." dedi.

İngiliz Büyükelçi, NATO tatbikatında yaşanan skandal için 'çok utanç verici bir olay' ifadelerini kullandı. Büyükelçi, "Türkiye'yi anlıyorum ama bu bir kişinin işi, NATO'nun değil. NATO çok hızlı bir şekilde özür diledi." dedi.

Türkiye'nin NATO'dan uzaklaştığı iddialarını 'absürd' olarak tanımlayan Richard Moore, S-400 alımının Türkiye'nin kendi alacağı bir karar olduğunu söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.