150 bin askerle Suriye'ye girecek

Suriye’ye kara askeri göndermeyi teklif etmesinin ardından Suudi Arabistan'ın mart ayına kadar 150 bin kişilik Ordu oluşturma hazırlığı yaptığı öne sürüldü.

08 Şubat 2016 Pazartesi 10:06
150 bin askerle Suriye'ye girecek






150 bin askerle Suriye'ye girecek

Suriye Son durum,Suudi  Arabistan’ın  ABD önderliğindeki koalisyona destek olarak Suriye’ye kara askeri göndermeyi teklif etmesinin ardından Riyad’ın mart ayına kadar 150 bin kişilik Ordu oluşturma hazırlığı yaptığı öne sürüldü.

ABD’li CNN Televizyonu’na konuşan 2 Suudi ordu yetkilisi, mart ayında düzenlenecek koalisyon kapsamındaki DAEŞ’le mücadele amaçlı çokuluslu askeri tatbikata 150 bin askerin katılacağını ifade etti.Yetkililer, muhtemel bir sınır ötesi operasyona hazırlık amacıyla  Mısır, Sudan ve Ürdün’den askerlerin  Suudi Arabistan’a  eğitim amacıyla geldiğini ve bu ülkelere yakında Fas,  Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve  Katar’ın da eklenmesinin beklendiğini açıkladı. Asya ülkelerinden  Malezya,  Endonezya ve  Brunei’nin de orduda yer alacakları, ancak bu üçlü gücün, ayrı bir komutanlığa dahil olacağı da ifade edildi.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter,  Nevada’da askeri hava üssünde katıldığı programda Suudi Arabistan’ın kara operasyonuna katılma fikrini “Memnuniyet verici” olarak değerlendirdi. Carter, DAEŞ’e karşı yürütülen kampanyayı hızlandırma isteği gösteren ABD’nin yanı sıra Suudi Arabistan yönetiminin de örgüte yönelik savaşta daha fazlasını yapma istekliliğini yansıttığını belirtti.

Riyad’ın Suriye’ye kara müdahalesi açıklamasının ardından Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, “Şam yönetiminin izni olmadan sınırdan geçen her kim olursa tabut içinde evine geri döner” ifadesini kullanmıştı.
Son Güncelleme: 08.02.2016 10:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.