ABD ve Rusya Suriye konusunda anlaştılar

Başkent Moskova’da dün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, yaklaşık 4 saatlik bir görüşme yaptı.

25 Mart 2016 Cuma 11:31
ABD ve Rusya Suriye konusunda anlaştılar






 

ABD ve Rusya Suriye konusunda anlaştılar

Başkent Moskova’da dün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, yaklaşık 4 saatlik bir görüşme yaptı.  

Toplantıdan ABD ve Rusya’nın Ağustos'a kadar yeni Suriye anayasasını istediği çıktı.

 Toplantı sonrası basın açıklaması yapan Lavrov, “Eşit şartlarda ve birbirimizin çıkarlarına saygı duyarak işbirliği yapmaya hazır olduğumuzu söyledim. Bu bağlamda bazı konuları gündeme aldık. Bazı konuların karşılıklı kabul edilir çözümleri için ilişkilerimizi düzenli olarak gözden geçirme konusunda da anlaştık” dedi.

 ABD’nin kendileriyle aynı fikirde olmayan birçok partnerinin bulunduğunu hatırlatan Lavrov, “Bizim farklı düşündüğümüz birçok sorun var. Galiba bunlar hep olacak. Ama ortak çıkarlarımızın olduğu ve fikir ayrılığı olmadığı alanlarda eşit şartlarda ve çıkarlar dengesinde işbirliği yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, dün Kremlin Sarayı'nda kabul ederek 3 saat görüştüğü ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin çantası, gündeme damgasını vurdu. 

Bu arada John Kerry'nin uçaktan inerken elinde taşıdığı çanta ve klasörler dikkat çekmişti. Basına konuyla ilgili yansıyan haberlerde, ABD Dışişleri Bakanı'nın neden çantayı kendisinin taşıdığı yadırganmıştı. Ayrıca çantanın içindekiler de merak konusu olmuştu. 

Görüşmede Putin'in Kerry'ye, "Elinizde eşyalarla uçaktan indiğinizi gördüğümde, biraz üzüldüm. Bir taraftan bunun demokratik bir hareket olduğunu düşündüm. Diğer taraftan ise ABD'de işler baya kötü, Dışişleri Bakanı'nın valizini taşıması için yardım edecek kimse yok diye düşündüm. Daha sonra da aklıma şu fikir geldi, belki de çantada değerli bir şeyler vardır. Muhtemelen, önemli konularda bizimle pazarlık yapmak için para getirdiniz." dediği iddia edildi. 

Son Güncelleme: 25.03.2016 11:32
Anahtar Kelimeler:
ABDSuriyeRusya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.