ABD'de Okul baskını: 15 ölü, 20 yaralı

ABD'nin Oregon eyaletindeki Umpqua yüksek okuluna düzenlenen saldırıda 15 kişi öldü, 20 kişide yaralandı. Obama olayla ilgili açıklamasında Abd'li silah taşıyan vatandaşlarına uyarılarda bulundu.

02 Ekim 2015 Cuma 09:27
ABD'de Okul baskını: 15 ölü, 20 yaralı






ABD'de Okul baskını: 15 ölü, 20 yaralı

ABD'nin Oregon eyaletindeki Umpqua yüksek okuluna düzenlenen saldırıda 15 kişi öldü, 20 kişide yaralandı. Obama olayla ilgili açıklamasında Abd'li silah taşıyan vatandaşlarına uyarılarda bulundu.

Abd, yüksek okul, baskın, ölü, yaralı, Başkan Obama 
ABD medyasındaki haberlere göre, Roseburg kentinde yaklaşık 3 bin öğrencinin eğitim gördüğü okulda sabah saatlerinde yaşanan saldırıda 15 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin tamamının öğrenci olup olmadığı ise henüz açıklanmadı.
 
Saldırganın yirmili yaşlarında bir erkek olduğu ve çatışma sırasında öldüğü belirtildi.
 
 
Polis, olay sonrası okul dışına çıkartılan öğrencilerin üzerinde ve çantalarında arama yaptı
 
Saldırganın saldırıyı neden gerçekleştirdiği henüz bilinmiyor. Ancak saldırganın vurduğu kişilere ateş açmadan önce hangi dinden olduklarını sorduğu belirtiliyor. 
 

 
Silahlı saldırı düzenlenen üniversitede 3 bin öğrencinin eğitim gördüğü açıklandı
 
 
 Obama: "Bu, artık bir  rutin haline gelmiştir" 
 
ABD Başkanı Barack Obama, Oregon eyaletinde bulunan  Umpqua yüksek okulundaki silahlı saldırıya ilişkin, "(Silahlı saldırılar) Bu,  artık bir rutin haline gelmiştir. Benim çağrım, bu rutinin sona ermesidir" dedi. 
 
Obama, Roseburg kentinde yaklaşık 3 bin öğrencinin eğitim gördüğü  yüksek okulda sabah saatlerinde yaşanan ve 15 kişinin hayatını kaybettiği  saldırıya ilişkin Beyaz Saray basın odasında konuştu. 
 
ABD'de okul kampüslerinde meydana gelen şiddet olaylarının "bir  rutine" dönüştüğünü belirten Obama, "Bu artık bir rutin haline gelmiştir ve benim  bu kürsüden çağrım, bu rutinin sona ermesidir. Biz bu konu karşısında  duygusuzlaştık" diye konuştu. 
 
Obama, başkanlık dönemi bitene kadar böyle bir olay için tekrar  kürsüye gelmek istemediğini anlatarak, "Fakat başkanlık süresince edindiğim  tecrübeye binayen, böyle bir garanti veremem" diye konuştu.   
 
ABD kamuoyunda, "bu olayı siyasal bir olaya çevirdiği" yönünde  eleştiriler alacağının altını çizen Obama, "Birileri 'Obama bu olayı  siyasallaştırdı' diyecek fakat bu olay zaten siyasallaştırılmalıdır" dedi. 
 
Obama, sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
"Bu olay, hepimizin ortak hayatı ve siyasal yaşamımızla ilgilidir.  ABD'li silah sahiplerine özellikle çağrı yapıyorum; ister bu silahı kurallarına  uygun şekilde kullanıyor ol, istersen av için, spor için veya kendi aileni  korumak için, senin için konuştuğunu iddia eden organizasyonlar seni gerçekten  temsil ediyor mu?" 
 
Obama, bu durumun siyasal bir seçenek olduğunu ve ABD'de neredeyse her  üç ayda bir tekrar ettiğini belirterek, "Hepimiz böyle olaylarda hayatını  kaybeden çocukların ailelerine cevap vermeliyiz" dedi. 
 
Umpqua yüksek okulunda sabah saatlerinde düzenlenen silahlı saldırıda  15 kişi ölmüş, 20'den fazla kişi yaralanmış, saldırgan etkisiz hale getirilmişti. 
Son Güncelleme: 02.10.2015 09:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.