Almanya’dan önemli IŞİD hamlesi

Almanya Parlamentosu Suriye'de IŞİD'e karşı düzenlenen askeri operasyonlara destek verilmesine ilişkin tezkereyi oylamaya sunacak. Milletvekillerinin tezkereye onay vermesi bekleniyor.

04 Aralık 2015 Cuma 12:52
Almanya’dan önemli IŞİD hamlesi






Bu durumda, bölgeye Tornado keşif uçakları, bir firkateyn ve 1200 asker sevk edilecek. Ancak Alman güçleri doğrudan çatışmalara katılmayacak.

Oylama, Paris’te geçen ay düzenlenen saldırılar sonrasında Fransa’nın yaptığı çağrının ardından gerçekleşiyor.
Perşembe günü İngiliz savaş uçakları, Parlamento‘nun Suriye‘deki hava operasyonlarına ilişkin tezkereye onay vermesinden sonra IŞİD hedeflerine ilk kez saldırı düzenlemişti.

BBC Berlin muhabiri, Jenny Hill, milletvekillerinin çoğunun gönülsüzce oy vereceklerini kabul etseler de tezkereye destek vermelerinin beklendiğini aktarıyor.

Bazı milletvekilleri, tezkereyle amacın dışına çıkılabileceği konusunda endişe belirtti.
Ancak hükümet yetkilileri, Almanya’nın şimdi IŞİD‘in hedeflerinden biri haline geldiğini ve Fransa’yla dayanışma sergilenmesi gerektiğini söylüyor.
Savunma Bakanı Ursula von der Leyen hafta başında, “İki yıl önce böyle bir felaketle karşı karşıya kalacağımızı hayal bile edemezdim” dedi.
Onaylanması halinde bu, Almanya’nın ülke dışında şu andaki en büyük askeri operasyonu olacak.
Parlamentonun vereceği yetkinin süresi bir yıl olacak. Operasyonun maliyeti 134 milyon euro olarak hesaplanıyor.
Son Güncelleme: 04.12.2015 12:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.