Bin Ladin'in mirası ortaya çıktı

2011'de öldürülen El Kaide liderinin yaşadığı evde ele geçirilen belgelerin bir kısmı yıllar sonra ABD basınında yer aldı.

01 Mart 2016 Salı 21:46
Bin Ladin'in mirası ortaya çıktı






 


  Bin Ladin'in mirası ortaya çıktı


2011'de öldürülen El Kaide liderinin yaşadığı evde ele geçirilen belgelerin bir kısmı yıllar sonra ABD basınında yer aldı. 

Açıklanan belgelerde öldürülen El Kaide Lideri Bin Ladin'in kişisel varlıklarının değerinin 29 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor. Bin ladin’in Sudan'da olduğu tahmin edilen malvarlığının ise nakit mi yoksa taşınmaz varlıklar mı olduğu, bu mirasın mirasçılarına ulaşıp ulaşmadığı bilinmiyor.

El Kaide lideri geride bıraktığı mektubunda ailesinden, vasiyetine uyulmasını ve mirasının 'cihad yolunda, Allah rızası için harcanmasını' talep ediyor.

 

 

 Usame Bin Ladin kimdir?

Usame bin Muhammed bin Avad bin Ladin (Arapça: أسامة بن محمد بن عوض بن لادن; 10 Mart 1957, Riyad - 2 Mayıs 2011, Abbottabad), yasa dışı İslamcı örgüt El-Kaide'nin kurucularından biri ve lideri. 1994 yılında vatandaşlıktan çıkarılıp vatansız kalıncaya kadar Suudi Arabistan vatandaşı olup, Bin Ladin ailesine mensuptu.

Kökeni Yemen'deki Kinde kabilesine dayanan Usame bin Ladin, Riyad'da doğdu. 1979'da Pakistan'a gitti ve Afganistan'da Sovyetler Birliği'ne karşı savaşan mücahit kuvvetlerine katıldı. 1988'de el-Kaide'yi kuranların başında gelen isim oldu. 1992'de Suudi Arabistan'da sürüldü, bunun üzerine Sudan'a yerleşti. Amerika Birleşik Devletleri'nin baskısı sebebiyle 1996'da buradan da ayrılarak Afganistan'da teşkilatlanmaya başladı. Körfez Savaşı'nda ABD askerleri Müslümanların en kutsal mekânlarından ikisini barındıran Suudi Arabistan'a konuşlanınca Ladin, İslam'a hakaret edildiğini ve bunun intikamının alınacağını söyledi. Önde gelen bazı mücahitler ile birlikte, Orta Doğu'da ABD karşıtı grupları örgütledi. 1998'de, Darüsselam ve Nairobi'deki Amerika Birleşik Devletleri konsolosluklarına bomba yüklü kamyonlarla yapılan saldırılar sonrasında FBI tarafından Ten Most Wanted Fugitives ("En Çok Aranan On Kaçak") ve Most Wanted Terrorists ("En Çok Aranan Teröristler") listelerine dahil edildi. 2001'deki 11 Eylül saldırıları sonrasında başlatılan Terörizmle Savaş kapsamında aranan bir numaralı hedef hâline geldi. Pakistan'ın Abbottabad şehrindeki bir komplekste kaldığı tespit edilmesi sonrasında, 2 Mayıs 2011'de, Amerikan özel birliklerince buraya yapılan harekât sonucunda öldürüldü.

Son Güncelleme: 01.03.2016 21:47
Anahtar Kelimeler:
Usame Bin LadinMiras
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.