Doğu Türkistan'da katliam, 50 Uygur Türk'ü öldürüldü

Son bir yıldır Doğu Türkistan'da etnik temizliğe yönelen Çin polisi, Çinli göçmenlerle Uygur Türkleri arasında çıkan olaylarda ağır silahlar da kullandı.

26 Eylül 2014 Cuma 01:45
Doğu Türkistan'da katliam, 50 Uygur Türk'ü öldürüldü






Doğu Türkistan'da katliam, 50 Uygur Türk'ü öldürüldü

Çin, Doğu Türkistan Bügür şehrinde çıkan olaylarda en az 40 sivilin katledildiği ortaya çıktı. Son bir yıldır Doğu Türkistan'da etnik temizliğe yönelen Çin polisi, Çinli göçmenlerle Uygur Türkleri arasında çıkan olaylarda ağır silahlar da kullandı. Çin polisinin saldırıları 21 Eylül'de başlayarak 3 gün sürdü. Büğür şehrinde kendini savunmaktan aciz sivillere yönelik katliam sırasında 6 göçmen Çinli de öldü. Şehir merkezinden ara sokaklara kadar yayılan olaylar sırasında 4 Çinli polis göstericiler tarafından linç edildi.

ÇİN MEDYASI ÖLÜ SAYISINI 2 OLARAK DUYURMUŞTU

Pekin hükümeti Sincan Uygur Özerk Bölgesi olarak kabul ettiği Doğu Türkistan'da son bir yıldır meydana gelen olaylarda 250'den fazla uygur Türkü'nü katlettiği biliniyor. Son olaylardaki ölü sayısını Çin gazeteleri önce 2 olarak duyurmuş, Çin Resmi haber ajansı bugün geçtiği bülten de ise durumun vehametini ortaya koyan rakamları ilk kez açıklamıştı. Çin'in resmi haber ajansı Xinhua, Pazar günü Bayangolin iline bağlı Bügür ilçesinde çıkan olaylarda isyancı 40 Uygur'un vurularak öldürüldüğünü bildirdi.

PEKİN OLAYLARI 4 GÜN BOYUNCA SANSÜRLEDİ

Kanlı olayların bilançosunu dört gün gecikmeli olarak bu akşam duyuran Xinhua, organize terör saldırısı olarak nitelediği eylemde 6 sivil ve 4 polisin de hayatını kaybettiğini belirtti. Çin medyası, pazartesi günü geçtiği haberlerde ölü sayısını iki olarak duyurmuştu. Ancak, Hür Asya Radyosu, yerel kaynaklara dayanarak bu sayının onlarca olduğunu kaydetmişti. Çin medyasına göre, Şincan Uygur Özerk Bölgesi'nde bu yıl meydana gelen muhtelif saldırı eylemleri sonucu ölenlerin sayısı 250'yi aştı.

Bölgenin dış dünyaya kapatılması nedeniyle, olayların gerçek mahiyetinin tespiti mümkün bulunmuyor. Yabancı gazeteciler ya da insan hakları gözlemcilerinin bölgeye girişi halen yasak.
Son Güncelleme: 26.09.2014 01:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.