Gazze'de son durum, ölü sayısı 400'ü geçti

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında en ağır kayıplar dün verildi. Ölen sivil sayısı 400'ü geçti. Saldırılarda 425 yaralı var

20 Temmuz 2014 Pazar 22:02
Gazze'de son durum, ölü sayısı 400'ü geçti






Gazze'de son durum, ölü sayısı 400'ü geçti

Gazze bugün en ağır kayıplarını verdi. 400'ü geçen ölü sayısı iki kez ilan edilen geçici ateşkese rağmen 425 kişi yaralandı, 60 binden fazla kişi ise evini terk etmek zorunda kaldı
Gazze, son günlerin en ağır hava bombardımanlarından birisini yaşadı. İsrail’in, bu sabah saatlerinde Gazze'nin Şecaiyye mahallesine bombardımanda 17'si çocuk en az 65 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi. Saldırıda en az 425 kişi de yaralandı. Öte yandan hastanede tedavi gören yaralılardan bazılarının da hayatlarını kaybettikleri açıklandı.
İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ni bombalamaya yeniden başladıklarını bildirdi. Buna gerekçe olarak ise Hamas'ın 2 saatlik insani ateşkesi ihlal etmesi gösterildi. Gazze'nin Şecaiyye mahallesinin İsrail tarafından ağır bombardımanı sonucu Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin talebi üzerine insani ateşkes kabul edilmişti.

İsrail'in Gazze üzerindeki hava ve deniz saldırılarına ek olarak düzenlemeye başladığı kara harekâtı, katliamı çok daha şiddetli bir hale getirdi. Saldırıların ilk 10 gününde 250 Filistinli hayatını kaybederken, 4 gündür devam eden kara harekâtıyla birlikte ölü sayısı 400’ü geçti. Hayatını kaybedenlerin en az 70’i çocuk. BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu’nun (UNRWA) açıklamasına göre, Gazze’de şu ana kadar 63 binden fazla insan evini terk etti. Saldırılardan kaçan Filistinliler bölgede bulunan hastanelere ve Birleşmiş Milletler’e bağlı okullara sığınmış durumda. UNRWA dün yapmış olduğu açıklamada, tıbbi malzemelerin tükenmek üzere olduğunu ve acilen insani yardım yapılması gerektiğini duyurmuştu. İsrail ordusu 3 gündür devam eden kara harekâtında 70 Hamas mensubunun öldürüldüğünü ve 5 tünelin keşfedildiğini açıkladı. 13 gündür devam eden saldırılarda ise toplam 2570 hedef vuruldu. Gazze'deki sağlık bakanlığı yetkileri, bu saldırılarda şu ana dek 403 kişinin hayatını kaybettiğini ve 2600 kişinin yaralandığını bildirdi.

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.