İran'da devleti dolandıran işadamı Babek Zencani'ye idam

Türkiye İran arasında önemli ticari ortaklıklara imza atan Babek Zencani ülkesinde 'Devleti dolandırmaktan' idam cezasına çarptırıldı.

06 Mart 2016 Pazar 15:13
İran'da devleti dolandıran işadamı Babek Zencani'ye idam






İran'da devleti dolandıran işadamı Babek Zencani'ye idam

Türkiye'de İranlı işadamı Reza Zerrab'ın gizli ortağı olduğu iddia edilen Babek Zencani İran'da devleti dolandırmak suçlamasıyla idam cezasına çarptırıldı.

İran'da milyar dolarlık yolsuzluk suçlamasıyla 3 Ekim 2015 beri cezaevinde tutulan işadamı Babek Zencani için İran Mahkemesi idam kararı verdi.

İran Yargı Kurumu Sözcüsü Muhsini Ejei, işadamı Zencani ve onunla birlikte yargılanan iki ortağı Mehdi Şems ve Hamid Felah hakkında idam kararı verildiğini açıkladı.

Sözcü, Zencani ve iki yardımcısının ‘fesat fil arz’ yani 'yeryüzünde fesat çıkarmak ' suçlamasından idama mahkûm edildiğini söyledi.

İddianamede, Zencani'ye dolandırıcılık, sahtekarlık ve kara para aklama gibi çeşitli suçlamalar yöneltilerek "yeryüzünde fesat çıkardığı" söylenmişti. İran'da yeryüzünde fesat çıkarmanın cezası ise idam olarak düzenlenmiş durumda.

İşadamı Babek Zencani, İran devletini 2.8 milyar dolar dolandırma suçlamasıyla Aralık 2013'te tutuklanmıştı.

Son Güncelleme: 06.03.2016 15:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hemze 2016-03-06 15:34:35

vay be çok ilginç bir haber idam cezaları caydırıcıdır ama bazen haksız yere de insanları katlketmiş oluyorlar. dolandırıcnın cezası aslında idam olmamalı bence sürgün olsa daha iyi