IŞİD, 40 ülkeyi tehdit etti: Sonucuna katlanırsınız

IŞİD'in Sözcüsü Ebu Muhammed el-Adnani, uluslararası koalisyonun "son haçlı seferi" olduğunu iddia ederek, ABD ile birlikte hareket edeceğini açıklayan 40 ülkeyi tehdik etti

22 Eylül 2014 Pazartesi 15:19
IŞİD, 40 ülkeyi tehdit etti: Sonucuna katlanırsınız






IŞİD, 40 ülkeyi tehdit etti: Sonucuna katlanırsınız

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti IŞİD, çoğu NATO ülkesi ABD ve Fransa olmak üzere, kendisine karşı kurulan koalisyonda yer alan ülkeleri tehdit etti. Terör örgütü IŞİD'den tehdit geldi.

IŞİD'in Sözcüsü Ebu Muhammed el-Adnani, uluslararası koalisyonun "son haçlı seferi" olduğunu iddia etti.

IŞİD sözcüsü, "Bu da daha öncekiler gibi yenilgiye uğrayacak" dedi. IŞİD, militanlarına da koalisyonda yer alan tüm ülkelerde saldırı düzenleme çağrısı yaptı.

Ebu Muhammed el-Adnani, Mısır'daki militanlardan ise bu ülkedeki güvenlik güçlerini hedef almalarını istedi.

FRANSA: KORKMUYORUZ

Bu arada Fransa, IŞİD terör örgütünün tehdidinden korkmadığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, düzenlediği basın toplantısında, IŞİD'in Fransız vatandaşlarını tehdit eden açıklamalarından korkmadıklarını belirterek, Fransa'nın vatandaşların güvenliğini sağlamak için bütün önlemleri aldığını ve almaya devam edeceğini söyledi.

Terörle mücadele yasası sayesinde Suriye'ye geçişlerin daha da zorlaştığını vurgulayan Cazeneuve, "Fransa korkmuyor ve teröristlerin tuzağına düşmeyecek" dedi.

Cazeneuve, IŞİD'den kaynaklanan bütün güvenlik risklerini ortadan kaldırmak zorunda olduklarına işaret etti.

Bazı sosyal paylaşım sitelerinde ABD ve Fransa vatandaşlarının tehdit edildiği ve IŞİD tarafından yüklendiği ileri sürülen videolar yayınlandı.

Birçok dilde yayınlanan videolarda, IŞİD sözcüsü olduğu iddia edilen kişinin, "İslam Devletine (IŞİD) karşı koalisyona girmiş Amerikalı veya Fransız inanmayan kimi bulursanız istediğiniz şekilde öldürebilirsiniz" şeklindeki ifadeleri yer alıyor.

Fransa'da geçen hafta tamamı mecliste oylanarak kabul edilen yeni terörle mücadele yasasına göre, savaş bölgelerine gitmek isteyenlerin yurt dışına çıkışlarına geçici yasak getirilebilecek.

Gerektiği hallerde, Irak ve Suriye gibi iç savaşların sürdüğü bölgelere çatışmaya gitmek isteyenlerin ülkeden çıkışına 6 ay süreyle yasak konulacak ve bu sürenin uzatılması gündeme gelebilecek.
Son Güncelleme: 22.09.2014 15:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.