İsrail Ordusu, Kara harekatına hazır

Gazze'ye yönelik denizden ve havadan operasyonlarını sürdüren İsrail ordusu, karadan da ağır zırhlı birliklerle geniş çaplı saldırıya

10 Temmuz 2014 Perşembe 23:14
İsrail Ordusu, Kara harekatına hazır






İsrail Ordusu, Kara harekatına hazır

Hamas'ın füze saldırılarının ardından havadan ve denizden yürütülen saldırılara, İsrail ordusu kara birliklerini de dahil ediyor. 40 bin yedek askeri silah altına çağıran İsrail Savunma Bakanlığı dün akşamdan itibaren Gazze çevresinde ağır zırhlı birlikleri konuşlandırmaya başladı.

İSRAİL SAVUNMA KUVVETLERİ web sitesinden aldığımız bilgilere göre son durum şöyle..


 
10.07.2014 Perşembe günü saat 17.45 itibarı ile. Basın sözcülüğünden yapılan açıklama ile  GÜÇLÜ KAYA  kod adlı Gazze harekatı çerçevesinde İSK Perşembe sabahı Gazze şeridi  genelinde  60 kadar terör hedefini bombalamıştır.Harekatın başından beri vurulan hedef sayısı 800'e ulaşmıştır.

Vurulan hedefler arasında Hamas Savunma Bakanlığı binası , üst düzey yetkililerinin  evleri , yeraltı tünelleri Saklı füze rampaları ,İletişim alt yapıları, askeri hedefler ile mühimmat depoları vardır.
 


Sahil boyunca bulunan hedefler de İsrail Deniz Kuvvetlerince vurulmuştur.Deniz Kuvvetlerine ait Şayetet birimi teknelerince yapılan onlarca atışta hedefteki silah depolarına ve savaş araçlarına isabet kaydedilmiştir.

İSK  İsrail Askeri İstihbarat birimi iş birliği ile  Hamas'ın ve İslami Cihat terör örgütlerinin emir komuta zinciri içindeki üst düzey komutanların evlerini de vurmuştur.

Evleri vurulanlar arasında :
 

Sacaiye  bölge yetkilisi  yardımcısı , üst düzey Hamas komutanı 78  doğumlu  UBAL CENDİYE.
Cendiye İSK üzerine ateş açmaktan sorumluydu. Cendiye aynı zamanda ''BULUT SÜTÜNÜ' Harekatında İSK karşı etkin görevde bulunmuştu.

 
Vurulan bir mühimmat deposu

 
İslami Cihad Örgütü Gazze merkez kuvvetleri Komutanı  ARAFAT ABU ABDALLAH 89 doğumlu. Abdallah İslami Cihad örgütünün bölgesindeki bütün terör faaliyetin sorumlusu idi. Emrindeki terör mensupları GÜÇLÜ KAYA harekatı esnasında  İsrail sivil hedeflerine füzeler atışlarının sorumlusuydu.
 
Hamas Han Yunis sorumlusu ve yetkilisi MADİ KUARA  İsrail'e karşı girişilen terör savaşında  etkin görevdeydi.

 
84 doğumlu Hamas üst düzey yetkilisi ve  Beyt Laya bölgesi sorumlusu NİSİM ABU ACİNA  bölgesindeki tünellerin kazılması ve işletilmesinden sorumluydu.

83 doğumlu ŞADİ SALAH RACİB Beyt Laya bölgesi Hamas üst düzey yetkilisi İsrail'ê bölgesinden atılan roketlerin sorumlusuydu.
 
İsrail ordusu açıklamasında İsrail vatandaşlarına zarar vermeye çalışan terör örgütlerinin alt yapılarını çökertmek için  sistematik bir şekilde  saldırılarını devam ettireceğini alenen beyan etmektedir.
 
İSK Hamas terör örgütünün alt yapısına oldukça derin zararlar vermiş ve vermeye de devam edeceğini belirtmektedir. Çeviri: Rafael Sadi

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.