İsrail ordusu okuldan açılan ateşle iki kayıp verdi

Hamas'a yönelik operasyonların sürdüğü Gazze'de 12 saatlik ateşkes öncesi çatışmalar yoğunlaştı. Dün çıkan çatışmada 2 İsrail askeri

26 Temmuz 2014 Cumartesi 07:55
İsrail ordusu okuldan açılan ateşle iki kayıp verdi






İsrail ordusu okuldan açılan ateşle iki kayıp verdi

Hamas'a yönelik operasyonların sürdüğü Gazze'de 12 saatlik ateşkes öncesi çatışmalar yoğunlaştı.  
25 Temmuz 2014 günü Hamas teröristleri Gazze'nin merkezinde bulunan BM okulunun hemen yanındaki bir mekandan HAVAN topu ve TANKSAVAR ateşi ile bir askerin ölümüne ve bir çoğunun da yaralanmasına sebebiyet vermişlerdir.
 
Hayatını kaybeden asker Baş çavuş GUY LEVİ 21 yaşında ve Kfar Vradim yerleşim biriminden idi. 25.07 gecesi boyunca 6  asker ağır ve orta yaralı olarak hasta hanelere sevk edilmiş olup8 asker de hafif olarak yaralanmıştır.
 
Asker aileleri evlatlarının durumundan haberdar edilmişlerdir.
 
25.07 itibarı ile İSK operasyonun  başlangıcından beri 35 askerini kaybetmiştir.
 

26.07 gecesi  ise  bir başka asker GUY BOYLAND çatışmada hayatını kaybetmiştir. Boyland 21 yaşında olup  Genosar Kibbutz'undan idi. Aynı çatışmada ismi henüz açıklanmayan bir ikinci asker de hayatını kaybetmiştir.
3 asker de ağır yaralı olarak hasta haneye sevk edilmişlerdir. 13 asker orta derecede 19 asker de hafif dercede yaralıdır. Ölü sayısı 26.07 itibarı ile 37'ye yükselmiştir.
 
İsrail'in zirvesi Natanyahu , Yaalon  ve Gantz

İsrail Savunma Kuvvetlerinden dün gece saat 02.30'da yapılan açıklamaya göre  bu sabah saat 08.00 ile saat 20.00 arası karşılıklı insani ateşkes kararı alındığını beyan etmiştir. Ordunun açıklamasında Gazze'de evlerini terk etmiş olan sivillerin evlerine dönmemelerini ve bu geçici ateşkes'ten yararlanarak İsrail ordusu mensuplarına  veya İsrail vatandaşlarına zarar vermeye kalkacak olanların oldukça sert bir şekilde cevabının verileceğini beyan etti. Haber Rafael Sadi
 
Bu zaman içersinde İSK mensuplarının  faaliyetlerine devam ederek Tünellerin ortaya çıkartılması için çalışmaları sürdüreceği belirtildi.
 
 

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.