İsrail uçakları bu kez çocuk parkını vurdu

Ateşkes karmaşası gün boyu sürdü. İsrail ve Hamas karşılıklı olarak saldırılarını sürdürdü. İsrail uçakları çocuk parkını bombaladı

29 Temmuz 2014 Salı 00:48
İsrail uçakları bu kez çocuk parkını vurdu






İsrail uçakları bu kez çocuk parkını vurdu


Ateşkes karmaşası; karşılıklı saldırılar Gazze'ye yine ölüm getirdi. İsrail uçakları bayramda Gazze’yi kana buladı. Parkta oyun oynayan 50 çocuğun üzerine F-16’larla bomba yağdırdı. Ardından bir hastaneyi ve sivil yerleşim alanlarını bombardımana tuttu, en az 10 çocuk 40 kişi katledildi.

Bayram boyunca ateşkes konusunda anlaşmaya yanaşmayan ve Hamas’ı suçlayarak daha büyük çocuk katliamları için fırsat kollayan İsrail, bayramı çocuk kanına buladı. Gazze’nin batısındaki Şatı mülteci kampındaki bir parkta oyun oynayan en az 50 çocuğun üzerine F-16’larla bomba yağdırdı. Dönme dolaba isabet edet bomba sonucu en az 10 çocuk hayatını kaybetti, onlarcası yaralandı. Dakikalar sonra İsrail ordusu Gazze’nin en büyük hastanesi olan, çok sayıda yaralının tedavi edildiği Şifa Hastanesi'ni bombalamaya başladı. Saldırıların biri Şifa Hastanesi’nin Nasır Mahallesi'ndeki kliniklerini hedef aldı. Burada da 7'si çocuk 21 kişi hayatını kaybetti. İsrail’in Gazze saldırıları bayram namazı saatlerinden itibaren başladı. İsrail uçakları ve topçu birlikleri Gazze'nin değişik bölgelerini vurmaya devam ederken, ölü sayısı 1081'ye yükseldi.

VURMAYA DEVAM EDECEK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'deki tüneller etkisiz hale getirilmeden operasyonu sonlandırmayacaklarını açıklarken, ABD Dışişleri Bakanı Kerry de Ramazan Bayramı'nı onurlandıracak ve çatışmaları sona erdirecek, bir ateşkes için çalıştıklarını söyledi. Öte yandan Eşkol kentine havan topu düşmesi sonucu 4 İsrailli hayatını kaybetti. Kassam tugayları ise çatışmalarda 10 İsrail askeri öldürüldüğünü açıkladı.

Seyirci BM'den 'ateşkes' komedisi  

BM Güvenlik Konseyi (BMGK), İsrail ile Hamas arasında Gazze'de yaşanan çatışmalara ''acil ve ön koşulsuz olarak insani ateşkes'' sağlanmasını isteyen başkanlık açıklaması üzerinde anlaştı. BMGK'nın, Ramazan Bayramı öncesinde ateşkes sağlanması amacıyla yeniden toplanacağı ve başkanlık açıklamasını yayınlayacağı bildirildi. BMGK Dönem Başkanı Ruanda'nın, başkanlık açıklamasında, tarafların ''Mısır'ın inisiyatifiyle oluşturulan kalıcı ve saygın bir ateşkesin sağlanması için işbirliğine davet edildiği'' bildirildi. Öte yandan ABD Başkanı Obama, 4  Avrupa ülkesinin lideriyle telefonda görüştü. 5 lider Gazze'de koşulsuz ateşkes sağlanması konusunda mutabık kaldı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.