Kafalarından ve göğüslerinden vurulmuş 53 kişinin cesedi bulundu

Irak güvenlik güçlerinin Bağdat'ın güneyinde bir kasabada 53 ceset bulduğu belirtildi.

09 Temmuz 2014 Çarşamba 20:35
Kafalarından ve göğüslerinden vurulmuş 53 kişinin cesedi bulundu






Kafalarından ve göğüslerinden vurulmuş 53 kişinin cesedi bulundu
Cesetlerin, Hila bölgesindeki Hamza el-Harbi kasabasında el ve gözlerinin bağlı olarak bulunduğu açıklandı. Kurbanların başlarından ya da göğüslerinden vurulduğu ifade edildi.

Kurbanları kim tarafından ve neden öldürüldüğü bilinmiyor. Polis, katillerin bulunması için soruşturma başlattığını duyurdu. 25 ile 40 yaşları arasındaki kurbanların birkaç güç önce öldürüldüğü belirtildi. Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları şu ana kadar Şiilerin yoğun olarak yaşadığı Hila bölgesinde etkili olmadı. Fakat daha önce Bağdat'ın güneylerinde bazı Sünni militanların saldırıları olmuştu. Bu olaya karşılık olarak Şii milislerin saldırıların arkasında olduklarından şüphelendikleri bazı Sünnileri yakaladığı ve bu kişilerin ölü bulunduğu haberleri geliyor. Bağdat'ta bulunan ceset sayısı son altı ayda artış kazandı. Ülkede 2006-2007 yılları arasında üst düzeyde yaşanan mezhep çatışmalarının tekrar yaşanması korkusu giderek artıyor.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.