Karpuza ayağı takılıp düştü, 7.5 milyon dolar kazandı

ABD'nin Alabama eyaletindeki bir jüri heyeti, markette ayağı takılıp düşerek kalçasını kırdığını söyleyen bir müşterinin 7.5 milyon dolar tazminat almasına hükmetti.

11 Kasım 2017 Cumartesi 13:15
Karpuza ayağı takılıp düştü, 7.5 milyon dolar kazandı






Karpuza ayağı takılıp düştü, 7.5 milyon dolar kazandı

Girdiği ünlü marketin karpuz tezgahına ayağı takılıp düşerek kalça kemiğini kırdığını iddia eden adama, mahkeme kararıyla tam 7.5 milyon dolar tazminat ödenecek. Wal-Mart marketler zincininin Alabama şubesinde meydana gelen olaydan sonra şirket karşı dava açsa da, mahkemenin verdiği karar değişmiyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Alabama eyaletindeki bir jüri heyeti, markette ayağı takılıp düşerek kalçasını kırdığını söyleyen bir müşterinin 7.5 milyon dolar tazminat almasına hükmetti.

Olay, 2015 yılında, dünyanın en değerli perakende zinciri olan ve 270 milyar dolar piyasa değerine sahip Wal-Mart marketinde gerçekleşti.

61 yaşındaki Henry Walker karpuz almak için sergiye uzanırken karpuzların konduğu palete takılarak düştü. Kalçası kırılan Walker'ın avukatı Wal-Mart'ın paleti kaplaması ve güvenli halde tutması gerektiğine dayanarak dava açtı.

Wal-Mart ise savunmasını karpuz sergisinin tehlikeli olmadığı üzerine kurdu ve müşterinin hatası nedeniyle olayın meydana geldiğini belirtti. Dev perakence zinciri çıkan kararla ilgili hayâl kırıklığı yorumu yaptı ve tazminat miktarının aşırı olduğunu düşünerek kararı temyize götürmeye hazırlanıyor.

Mahkemeye sunulan dokümanlarda benzer sergilerin ülkenin her yerinde ve farklı perakendecilerde de kullanıldığına da dikkat çekildi. Wal-Mart tarafından yapılan açıklamada "Wal-Mart karpuzları 25 Haziran 2015 tarihindeki sergilerle aynı şekilde satmaya devam edecektir" denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.