Komşu Ekonomik Krizden Nasıl Çıkacak

Gün geçmiyorki benim ekonomim sağlam diyen ülkeler bile ekonomik kriz görmesin.

08 Nisan 2015 Çarşamba 10:14
Komşu Ekonomik Krizden Nasıl Çıkacak






    

      Komşu Ekonomik Krizden Nasıl Çıkacak
   Gün geçmiyorki benim ekonomim sağlam diyen ülkeler bile ekonomik kriz görmesin.Bildiğiniz gibi 1990’lı yılların sonlarında Güney Kore çok büyük bir mali krizle karşılaşmış, şirketler ve bankalar borç altında ezilmiş, para birimi çökmüş, işsizlk had safhaya ulaşmıştı.
   Ülke iflasın eşiğine gelmişti.Hükümet bu karanlık tablo karşısında çareyi halkta görmüş ve halkını yardıma çağırmıştı.Halkından kredi borçlarından kurtulmak için takılarını devlete vermeleri çağrısında bulunmuştu.
   Güney Kore Hükümeti birkaç ay içinde toplanan yüklü miktarda altınla  IMF’ye olan borçlarını kısa bir sürede ödeyip krizden kurtulmuşlardı.
 Ülke o gün bu gündür düze çıkmış vaziyette, sevabı günahı eknonomisi ile diğer gelişmiş ülkelerden farksız. Güney Kore’nin bu sıra dışı hareketinin altında birlik duygusunun yattığı söylendi o zamanlar. 
    Yunanistan Başarılı Olacak mı?
   Şimdi bu modelin iflasın eşiğindeki Yunanistan’da işe yarayıp yaramayacağı tartışılıyor. 
Ekonomistlere göre bu iyi bir örnek olsa da, başarının asıl sırrı Korelilerin devlete olan güven duygusuydu. Yunanlarda bu yok ya da son derece zayıf.
En zayıf halkaları ise, Yunanlılar genellikle devletten geçiniyor fakat sıra devlete gerekli kaynağı vermeye gelince buna hazır değiller, ayrıca her gün yurt dışına yüklü miktarda para kaçırıyorlar.
Güvenin olmadığı yerde karanlık günlerde denenmiş  bir sefere mahsus doğru modeller de  “para” etmiyor demek ki.
Boşuna dememişler her şeyin başı güven diye.
Son Güncelleme: 08.04.2015 10:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.