O açıklama siteye yeniden koyuldu

ABD'nin yeni Devlet Başkanı Donald Trump'ın internet sitesine 'Müslümanların ülkeye girişinin yasaklanması' açıklaması tekrar koyuldu.

11 Kasım 2016 Cuma 14:06
O açıklama siteye yeniden koyuldu






ABD'nin yeni Devlet Başkanı Donald Trump internet sitesine 'Müslümanların ülkeye girişinin yasaklanması' açıklaması tekrar koyuldu.
Donald Trump, Kasım 2015’te Paris’te meydana gelen terör saldırıları sonrasında yaptığı konuşmada, "Ne halt olduğunu anlayana kadar, tüm Müslümanların ülkeye girişi geçici olarak engellenmeli" diyerek tepkileri üzerine çekmişti.
Donald Trump'ın 'Müslümanların ülkeye girişinin engellenmesi' yönündeki önerisi 7 Aralık 2015 tarihinden bu yana, resmi internet sitesinin giriş sayfasında yer alıyordu. Konuyla ilgili yazı ve videoların seçimlerin yapıldığı 8 Kasım 2016 akşamı kaldırılması 'Trump siyasetinde değişiklik sinyali' olarak yorumlanmıştı.

Ancak Donald Trump'ın halkla ilişkiler biriminin yöneticisi Steven Cheung, internet sayfasındaki değişikliğin tamamen site güvenliğine yönelik teknik bir çalışmadan kaynaklandığını duyurdu.
Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Cheung, Trump'ın resmi seçim kampanyası sayfasının, güvenlik açığı giderilinceye kadar yönlendirildiğini açıkladı.
Web geliştiricisi ve internette işlenen suçlar konusunda uzman Izzy Galvez, seçimin hemen ertesi günü Trump'ın sayfasında belirlediği güvenlik açığını resmi Twitter sayfasından duyurmuştu. Galvez'e göre site, saldırılara karşı savunmasız. Bu basitçe, hackerların, sitedeki başlık ve yazıları istedikleri şekilde değiştirebilecekleri anlamına geliyordu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.