PYD-PKK kantonları Türkmen bölgelerinde kuruluyor

Suriye Türkiye sınır bölgesinde kurulan ve terör örgütü PKK'nın destek verdiği kantonların Türkmen topraklarında oluşturulduğuna dikkat çeken Riyaz Sarıkahya Ankara'nın desteğini istiyor...

23 Ekim 2015 Cuma 17:51
PYD-PKK kantonları Türkmen bölgelerinde kuruluyor






 PYD-PKK kantonları Türkmen bölgelerinde kuruluyor
Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD’nin özerk bölge ilan ettiği Tel Abyad’daki Türkmenler: Burada Türkiye ve İran da söz sahibi olmalı
Türkmeneli Partisi Genel Başkanı Riyaz Sarıkahya, ABD’nin desteklediği terör örgütü PYD’nin Ayn el-Arap’a bağladığı yerlerin Türkmen bölgeleri olduğunu söyledi. Sarıkahya, “Irak ile Suriye arasındaki bölge, Rusya ve ABD’nin çekişme bölgesi haline geldi” dedi. Orta Doğu’da ABD ve Rusya odaklı yapılanmanın Türkmenlere zarar vereceğini belirten Sarıkahya, “Irak ve Suriye yeniden yapılanıyor. Gizli anlaşma, gizli emeller olabilir. Bölge bu 2 devlete bırakılmamalı. Burada Türkiye ve İran da söz sahibi olmalı” diye konuştu. 

Kantonları Türkmen kentlerinde kuruyorlar

Yeniçağ Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulunan Türkmeneli Partisi Genel Başkanı Sarıkahya, ABD ve Rusya’nın Suriye’ye müdahalesindeki amacın Türkmenleri kurtarmak olmadığını söyledi.

Türkmeneli Partisi Genel Başkanı Riyaz Sarıkahya, Amerika ve Rusya’nın bölgeye ilişkin girişimlerinin Orta Doğu sorununu çözmeyeceğini ifade etti. Türkmenlerin bölgedeki yalnızlığına değinen Sarıkahya, “Bu süreçte Türkmenlerin şansızlığı, Amerika ve Rusya, Suriye’deki Kürt hareketini destekleme konusunda hemfikir. Ben Rusya ve Amerika’dan bölgeye bir hayır geleceğine inanmıyorum” dedi. Kürtlerin Suriye’deki Tel Abyad’ı 4. kanton ilan etmesine ilişkin Yeniçağ’a konuşan Sarıkahya, ABD ve Rusya’nın Suriye’ye müdahalesindeki amacın Türkmenleri kurtarmak olmadığını söyledi. Kanton ilan edilen bölgelerin gerçekte Türkmen bölgeleri olduğunu iade eden Sarıkahya şunları söyledi: “Tel Abyad’da Kürtlerin yaşadığı bölgelere bir sözümüz yok ama Türkmen bölgelerin kanton ilan edilmesi Türkmenler tarafından kabul edilmeyecek. Türkmenlere yapılan eziyetten kimse söz etmiyor. Bunu çifte standart olarak değerlendiriyoruz. Böyle bir bölgede kanton ilan etmelerinin Türkiye ve Türkmenler açısından olumsuz olacağını düşünüyorum. Irak ve Suriye arasındaki bölge, Rusya ve Amerika’nın uluslararası çekişme bölgesi haline getirildi. Gizli bir anlaşma olabilir.”


IŞİD’in hedefi Musul

IŞİD’in Musul’u almaya odaklandığını dile getiren Sarıkahya, uzun süredir hazırlıkları süren Musul’u kurtarma operasyonun bu yıl içinde faaliyete geçirileceğini söyledi. Sarıkahya, IŞİD’in Musul’a odaklandığını belirterek, “Irak hükümeti ve Rusya IŞİD’e karşı bir ittifakın olmasını dile getiriyor. Musul operasyonu bu sene içinde olacak. Gelişmelerin uzaması bölgede farklı olumsuzluklara yol açıyor. Rusya bu konuda destek vermeye hazır. Amerika da bu sorunu bir an önce çözmek durumunda, bir yandan da mülteciler bastırıyor” diye konuştu. Ortadoğu’nun kritik bir yapılanma sürecinden geçtiğini ifade eden Sarıkahya, Amerika ve Rusya odaklı yapılanmanın Türkmenlere zarar vereceğini kaydetti. Bölgenin Amerika ve Rusya’nın tekeline bırakılmaması gerektiğinin altını çizen Sarıkahya sözlerini şöyle sürdürdü:

Barış ve denge unsuru

“Çok kritik bir süreçten geçiyoruz. Irak ve Suriye bölgesi yeniden yapılanıyor. Bu yapılanma ne şekilde olacak? Yapılanma Amerika ve Rusya ittifakıyla mı yoksa çekişmesiyle mi şekil alacak? Bölgeyi sadece bu iki devlete bırakmamak gerekiyor. Onlardan daha fazla hakkı olan Türkiye ve diğer önemli devlet İran var. Bu bölgede Türkiye ve İran da söz sahibi olmalı.” Rusya ve Amerika’dan bölgeye fayda gelmesinin mümkün olmadığını belirten Sarıkahya, “Bu bölgeyi hep birlikte kurtarmalıyız. Türkiye’nin kendi sıkıntılarını bir an önce çözmesini biz de istiyoruz. Türkmen hareketi gerçekten zor durumda. Türkmen’den zarar gelmez. Türkmen’in güçlü olması hiçbir kesimi tehlikeye sokmaz. Biz bölgedeki barış ve denge unsuruyuz” diye konuştu.
Son Güncelleme: 23.10.2015 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.