Rusya’dan NATO’ya sert tepki!

Karadağ’ın NATO’ya davet edilmesine Rusya’dan tepki gecikmedi. Putin’in sözcüsü Dmitri Peskov NATO’nun bu hamlesine karşı misillemede bulunacaklarını ifade etti.

02 Aralık 2015 Çarşamba 16:07
Rusya’dan NATO’ya sert tepki!






 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü Dmitri Peskov, NATO’nun doğuya doğru genişlemesine karşı misillemede bulunacaklarını söyledi.

Peskov, gazetecilerle yaptığı açıklamada, Karadağ’ın NATO’ya davet edilmesini değerlendirdi.
NATO’nun askeri altyapısının sürekli doğuya doğru genişlediğini savunan Peskov, “Bu duruma karşı yanıt verilmemesi mümkün değil. Güvenliğimiz ve çıkarlarımız doğrultusunda misillemede bulunacağız” dedi.
NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın ikinci gününde, Karadağ ile üyelik müzakerelerine başlanması yönünde karar alınmıştı. Karadağ, aylar sürebilecek katılım sürecinin ardından ittifakın 29. üyesi olacak.

Arnavutluk ve Hırvatistan’ın 2009’da katılımının ardından NATO’nun Balkan ülkelerinden birine yaptığı bu ilk davete, Rusya karşı çıkıyordu.


Son Güncelleme: 02.12.2015 16:11
Anahtar Kelimeler:
NATORusyaKaradağ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.