Suriye'de barış için önemli gelişme: Esad taviz vermeye hazır

Ocak ayında Rusya'yı ziyaret etmeye hazırlanan Suriye lideri Esad'ın görüşmeler öncesi Moskova yönetimi muhaliflerin nabzını tutuyor.

26 Aralık 2014 Cuma 11:29
Suriye'de barış için önemli gelişme: Esad taviz vermeye hazır






Suriye'de barış için önemli gelişme: Esad taviz vermeye hazır

Şam-Moskova hattında yoğunlaşan diplomasi trafiği iç savaşın yakıp yaktığı Suriye'de barış için Beşar Esad yönetiminin taviz vermeye hazırlandığı iddialarını gündeme getirdi. Ocak ayında Rusya'yı ziyaret etmeye hazırlanan Suriye lideri Esad'ın görüşmeler öncesi Moskova yönetimi muhaliflerin nabzını tutuyor. Rusya kaynaklı haberlere göre Esad bu ziyaret sırasında önemli tavizler verecek.

Suriye'de Mart 2011'de başlayan savaş dördüncü yılına girmek üzere. 200 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği savaşta çözüme yönelik ortaya atılan her öneri başarısızlıkla sonuçlanırken, Beşar Esad rejimi ile Rusya arasındaki diplomasi trafiğinin hızlandığı görülüyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Yardımcısı ve Putin'in Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov ve Suriye Büyükelçisi Riyad Haddad'ın başkent Moskova'da bir araya geldiğini ve ülkedeki krizle ilgili süreci görüştüklerini duyurdu. Bakanlık ayrıca, Rusya'nın Suriye'de tarafları bir araya getirme önerisiyle ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Bogdanov 7 Aralık'ta İstanbul'da Suriye Muhalif ve Devrimciler Koalisyonu (SMDK) Başkanı Hadi Bahra ile görüşmüştü. Kısa bir süre önce de Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir araya gelmişti. Diğer taraftan Esad'ın ocak ayında Moskova'ya yapacağı ziyarette sergileyeceği tavır merak konusu. Rusya'nın hedefinin rejim ve muhalifleri bir araya getirmek olduğu açıklanırken, yeni plana göre Esad'ın yetkilerinden taviz vermeye ve çoğunluğu muhaliflerden oluşacak hükümete razı olacağaı kaydediliyor.
Son Güncelleme: 26.12.2014 11:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.