Türkmen katliamı; IŞİD'li katiller vurdu kaçtı

Irak'ta Türkmenlerin yaşadığı Tuzhurmatı'ya bağlı Süleyman Beg bölgelisnde çok sayıda Türkmen'in katledildiği ortaya çıktı.

06 Eylül 2014 Cumartesi 14:09
Türkmen katliamı; IŞİD'li katiller vurdu kaçtı






Türkmen katliamı; IŞİD'li katiller vurdu kaçtı

Irak'ta Türkmenlerin yaşadığı Tuzhurmatı'ya bağlı Süleyman Beg bölgelisnde çok sayıda Türkmen'in katledildiği ortaya çıktı. Son yapılan aramalarda bulunan 25 cesedin beldede yaşayanlara ait olduğu bildiriliyor. Gözleri bağlı olarak katledilen Türkmenlerin kimliğinin tesbiti için DNA testi yapılacak.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün elinden kurtarılan Süleyman Beg beldesinde, gözleri bağlı olarak infaz edilmiş halde 25 kişinin cesedi bulundu.

Tuz Hurmatu yakınlarındaki Süleyman Beg beldesine bağlı bir köyde gözleri kapalı infaz edilmiş halde 25 kişinin cesedi bulundu. Bunlar arasında Kürt, Arap ve Türkmenlerin olduğu bildirildi. Bazılarının yüzleri yandığı için kimliklerinin tespit edilemediği ve adli tıbba gönderildiği bildirildi. Kürt ve Iraklı güçler 1 Eylül günü Süleyman Beg beldesini IŞİD’in elinden almıştı.

TANKLARI VE UÇAĞI VAR

IŞİD’in Musul’u işgal etmesinin ardından ele geçirdiği silahlarla ilgili önemli bilgilere ulaşıldı. IŞİD’in elinde uçak, tank ve benzeri ağır silahların bulunduğu öğrenildi. Musul’daki Irak güçlerine ait askeri birliklerden 700 askeri araç, 40 tank ve Scud füze rampası aldığı belirtildi. IŞİD’in Irak’ta ele geçirdiği silahların büyük bir bölümünü Suriye’ye taşıdığı öğrenildi. IŞİD’İn elinde insansız hava aracı, Suriye askerlerinden alınmış 3 helikopter ve 3 uçakta bulunuyor.
Son Güncelleme: 06.09.2014 14:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ramazan ankaralı 2014-09-06 15:24:52

isidli yezidler parayla pulla kadinla kandirilanlar degil bizzat agizlarinin suyu aka aka pu pezevenklerden maaş almaya gelenlerdir. allah onlari helak etsin. bu serefsiz köpeklere kim yardim ediyorsa rabbim onlari da helak etsin. türkiye yıllardır irakli suriyeli turkmenleri gormezden geliyor iranda yasayan soydaslarimiz dogu turkistanli kardeslerimiz aynı acıyı cekiyor yeter artik bir seyler yapmiyorsanız bu ülkenin adini degistirir biz de ne oldugumuzu bilelim putin kadar olamadınız ayıp beeee

Avatar
irfan bursalı 2014-09-07 00:15:48

kahrolun emi. bu canilikler neden hep islam ülkelerinde oluyor insanlara işte islam bu mu dedirtilmek isteniyor. müslümanlar bu katliamlara neden ortak oluyor tekbir getirerek cinayet işlemek cehalet değildir sapkınlıktır. bir insan öldüren tüm insanlığı öldürür diyen bir dini bu köpekler temsil edemez