Yeni Rus askeri doktirini, NATO ile çatışma riskini yükseltiyor

Rus yayılmacılığı batılı ülkeleri ilk kez derinden sarsıyor. Avrupa'nın sığındığı NATO şemsiyesi bir Rus saldırsını durdurmaya gücü yeter mi? Batılı ülkeler bu soruya cevap arıyor.

27 Şubat 2016 Cumartesi 01:49
Yeni Rus askeri doktirini, NATO ile çatışma riskini yükseltiyor






Yeni Rus askeri doktirini, NATO ile çatışma riskini yükseltiyor

Baltık Denizi'nden Karadeniz'e, Kafkaslar'dan Doğu Akdeniz'e kadar uzanan Moskova'nın yeni askeri doktirini batılı ülkeleri kaygılandırıyor. Son 5 yılda üç ayrı ülkenin toprak parçasını ilhak eden Rusya Federasyonu'nun Suriye'deki pozisyonu küresel bir çatışmanın fitilini ateşler mi? İsveç Genelkurmay Başkanı Micael Byden, "Baltık Denizi'nde NATO ile Rusya arasında çatışma çıkabilir" dedi. sveç Genelkurmay Başkanı Byden, Baltık Denizi'nde yaşanan gerginliğin savaşa neden olabileceği uyarısında bulundu.

Litvanya’ya resmi ziyarette bulunan Byden, Baltık haber ajansı BNS’ye yaptığı açıklamada, Rusya’nın bölgedeki eylemleri ve buna karşılık olarak NATO’nun artan varlığının çeşitli olaylara neden olabileceği uyarısında bulundu.

Rusya’dan doğrudan bir askeri tehdit hissetmediklerini bildiren Byden, “İsveç, Rusya’nın siyasi hedeflere ulaşmak için askeri gücünü kullanma niyetini ve bölgede kuvvetlerini artırdığı bir ortamda yaşıyor. Diğer yandan NATO da varlığını artırıyor. Baltık Denizi bölgesinde NATO ile Rusya orduları arasında çatışma çıkabilir" ifadelerini kullandı.Muhtemel bir çatışmanın İsveç’i etkileyeceğini söyleyen Byden, Baltık Denizi çevresindeki diğer ülkelerle birlikte sorumluluk almaya hazır olduklarını kaydetti.

Son Güncelleme: 27.02.2016 01:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.