Yunanistan alev alev....En az 24 ölü

Yunanistan’da çıkan yangın can almaya devam ediyor.

24 Temmuz 2018 Salı 08:43
Yunanistan alev alev....En az 24 ölü






Yunanistan alev alev....En az 24 ölü

   Yunanistan’da çıkan yangın can almaya devam ediyor.Yunanistan'ın Başkenti Atina'nın etrafındaki yangınlar ülkede panik yaşattı... Resmi rakamlara göre en az 24 kişi hayatını kaybetti, 150 kişi yaralandı, onlarca ev ve araç kül oldu. Attiki bölgesinin doğusunda ve batısında olağanüstü hal ilan edildi. Yunanistan Başbakanı Çipras, farklı noktalarda çıkan yangının şaibeli olduğunu duyurdu.

   Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarında çıkan yangında en az 24 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Yunan Ulusal Acil Yardım Merkezi (EKAV) Başkanı Miltiadis Vironas, Atina'nın kuzeydoğusundaki ormanlık alanlarda başlayarak meskun bölgelere sıçrayan yangınlarda 2 kişinin yangın sebebiyle hayatını kaybettiğini söyledi. Ulusal Sağlık İdare Merkezi'nden yapılan açıklamada ise en az 150 kişinin de yaralandığı bildirildi.Başkent Atina'nın da içinde bulunduğu Attiki bölgesinin bazı kesimlerinde olağanüstü hal ilan edildiği açıklandı.

 

    Attiki Eyalet Başkanlığından yapılan açıklamada Vali Rena Duru'nun, yangınların devam ettiği doğu ve batı Attiki'de olağanüstü hal ilan ettiği belirtildi.Reuters’ın son dakika haberinde yangının yolları ve tren hattına zarar verdiği belirtilirken yapılan açıklamada bölgede yaşayan insanların evlerini terk etmeleri istendi. Yunanistan’ın Skai TV’sine konuşan bir kadın, “Mati bölgesi artık haritadan silindi.

   Evden kaçarken çok sayıda yanmış ceset gördüm ve arabalar cayır cayır yanıyordu. Hayatta olduğum için şanslıyım” dedi. Rafina bölgesinde yerel turistin gittiği ve ağırlıklı olarak kamp yapanlara rastlanan Mati bölgesi hakkında hükümet sözcüsü Dimitris Tzanakopoulos açıklamalarda bulundu. En az 88 yetişkin ve 16 çocuğun yaralı olarak tedavi altına alındığını açıkladı.

   Yapılan açıklamada felaketten hayatını kaybeden en genç kişinin 6 aylık bir bebek olduğu ve zehirli dumanlar yüzünden hayatını kaybettiği belirtildi. Saray Bosna temaslarını yarıda kesen Alexis Çipras, “Tamamen orantısız bir şeyle mücadele ediyoruz” derken Avrupa Birliği partnerlerinden kara ve havadan yardım istedi. Şu ana kadar Yunanistan’a yardım gönderen ülkeler ise İtalya, Almanya, Polonya ve Fransa.

Sözcü

Anahtar Kelimeler:
YunanistanYangın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.