Ehliyet sınavı sonuçları Ekim 2015

Ehliyet sınavı 10 Ekim 2015 oturumu yapıldı. 10 Ekim Cumartesi günü yapılan Ehliyet sınav soruları haberimizin detayındaki linklerde bulabilirsiniz. Sınava katılan tüm adaylara kazasız güvenli sürüşlerler dileriz.

10 Ekim 2015 Cumartesi 22:14
Ehliyet sınavı sonuçları Ekim 2015






Ehliyet sınavı sonuçları Ekim 2015

Ehliyet sınavı 10 Ekim 2015 oturumu yapıldı. 10 Ekim Cumartesi günü yapılan Ehliyet sınav soruları haberimizin detayındaki linklerde bulabilirsiniz. Sınava katılan tüm adaylara kazasız güvenli sürüşlerler dileriz.

10 EKİM 2015 EHLİYET SINAVI

Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayları Sınavı (MTSAS-5) bugün yapıldı. MEB tarafından gerçekleştirilen 10 Ekim ehliyet sınavı sorularını aşağıdaki linkten göğrenebilirsiniz. Peki ehliyet sınav soruları neler? Ehliyet almak isteyen sürücü adayları haberimizde verdiğimiz sınav sorularına bakarak sınavdan kaç puan alacağını hesaplayabilirler. İşte 10 Ekim 2015 Ehliyet sınav soruları ve detaylar.

Ehliyet sınav sorularının gün içerisinde aşağıdaki MEB sitesinden açıklanacağı tahmin ediliyor

10 Ekim Ehliyet Sınav soruları Tıkla Öğren

ADAYLAR SINAVA HANGİ DERSLERDEN GİRDİ?

İlk defa sınava gireen;

A1 – A2, B, C, D, E, F, G sertifika türlerinde;
İlk Yardım Bilgisi, Trafik ve Çevre Bilgisi ile Motor ve Araç Tekniği Bilgisinden,
H sertifika türünde;
İlk Yardım Bilgisi ile Trafik ve Çevre Bilgisinden,
Sertifika Farkı için; Mevzuatında belirtilen derslerden sınava gireceklerdir.
Daha önce sınava giren ve başarısız olan adaylar; başarısız oldukları derslerden sınava girdi.

EHLİYET ALMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR VE İSTENİLEN BELGELER

Sürücü belgesi almak isteyen ve gerekli belgeleri tamamlayan kursiyerler, özel motorlu taşıt sürücüleri kursu müdürlüklerine kayıt yaptıracaktır. Kayıt şartları aşağıda belirtilmiştir.
a. A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.
b. B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.
c. C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak. ( Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksekokul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman Jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.)
ç. A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almışolmak.
d. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen "sürücü olur" sağlık raporualmış olmak.
e. "Sabıka kaydının olmadığına dair" dilekçeyi kurs müdürlüğüne vermek.
f. Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.
g. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafını Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.
ğ. Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

EHLİYET SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?



EHLİYET SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

22 Ağustos 2015 tarihindeki ehliyet sınavının sonuçları ise 02 eylül 2015 tarihinde açıklanacak.

10 Ekim 2015 tarihindeki ehliyet sınavının sonuçları 20 Ekim 2015 tarihinde açıklanacak.

12 Aralık 2015 tarihinde yapılacak ehliyet sınavının sonuçları 22 Aralık 2015 tarihinde ilan edilecek.

Ankara'dan sonra pilot il seçilen Eskişehir'de de Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Teorik Sınavları (MTSAS) artık elektronik ortamda yapılması, ehliyet alacak vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak.

ARTIK UZUN SÜRE BEKLEMEK TARİHE KARIŞIYOR

3 yıldır Ankara'da uygulamaya konulan elektronik ortamda sınav Eskişehir'de de yapılmaya başlandı. Ehliyet alacak olan vatandaşlar artık yazılı sınav için aylarca beklemek zorunda kalmayacak. Sürücü adayları gitmiş oldukları kurslarda, elektronik ortamda sınava girme talebinde bulunarak kısa sürede sınava girebilecek. Diğer yandan elektronik ortamda sınava giren adaylar, sınav sonrasında sonuçlarını anında öğrenebilecek. Pilot il seçilen Eskişehir'de projenin başarılı olması sonrasında da diğer illerde de uygulamaya konulacağı öğrenildi.

ANKARA'DAN SONRA ESKİŞEHİR'DE UYGULANIYOR

Konuyla ilgili konuşan Eskişehir İl Milli eğitim Müdürü Necmi Özen, uygulamanın Ankara'dan sonra ilk kez Eskişehir'de uygulandığına dikkat çekti. Uygulamanın 3 yıldır Ankara'da uygulandığını ifade eden Özen, "Bakanlığımız tarafından sürücü adaylarına uygulanan yazılı sınavlar elektronik ortamda uygulanmaya başlandı. E-sınav diyoruz buna.

ELEKTRONİK ORTAMDA ANINDA SINAV

Normalde iki yılda bir yapılan sınavlar, sürücü kurslarının teorik bilgilendirmelerinden hemen sonra, adaylar kurslara yaptıkları müracaatlarla ilk olarak elektronik ortamdaki sınava alınıyor. 3 yıldır Ankara'da uygulanan bu sınav, ilk kez farklı bir şehirde uygulanıyor. Eskişehir'deki başarısına göre de diğer illerde uygulanıp uygulanmayacağına karar verilecek. İlk sınavdan sonra sınavın rahatlığını ve kısa sürede sonuca ulaştıklarını adaylarımız görecek.

YENİ SINAV SİSTEMİ ÜLKE GENELİNE YAYILACAK

Bu sınavlar yaygınlaşacak. Haftada birkaç kez bu sınavı tekrarlayacağız diye düşünüyoruz. Bu uygulamanın geçtiğimiz hafta ilk kez denemesini yaptık. Biz bütün adayların bu sınavdan yararlanmalarını, teknolojinin hayatı kolaylaştırıcı özelliğinden istifade etmelerini bekliyoruz. Sürücü belgesi almak için, sürücü kurslarına müracaat eden vatandaşlarımız, teorik dersleri aldıktan sonra aynı kursa elektronik sınava girmek için müracaat etmeleri halinde ilk yapılacak sınava alınacaklar.

STAJYER EHLİYETTE SÜRÜCÜYE 75 CEZA PUANI HAKKI VERİLECEK

İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu (İSKEF) Başkanı Murat Tekin, stajyer sürücü uygulamasının 1 Ocak 2016'da başlayacağını hatırlatarak, "İlk defa ehliyet alacakların stajyerliğe kalmaması için 10 Eylül'e kadar sürücü kurslarına başvurarak, 10 Ekim'de yapılacak teorik sınava girmeleri gerekmektedir." dedi. Stajyer ehliyetin tanımını; "İlk defa ehliyet alacaklar için başarılı olduktan sonra sürücü belgesini 2 yıllık staj çerçevesinde kullanması." şeklinde tanımlayan Murat Tekin, stajyer ehliyette, kursiyere 75 ceza puanı hakkı verileceğini söyledi.

YENİ EHLİYETLER 80 ÜLKEDE GEÇERLİ OLACAK

Murat Tekin, stajyer ehliyetin pek çok yeniliği de getireceğini sözlerin de değindi. Ehlieyetteki çeşitliliğin 9 'dan 17'ye yükseldiğini getiren Murat Tekin, ömür boyu ehliyet döneminin kapanacağını vurguladı. 25 milyon ehliyetin 2016 değşeceğini de hatırlatan Murat Tekin, Avrupa ülkeleri başka olmak üzere 80 ülkede geçerli olacağını dile getirdi.
Son Güncelleme: 10.10.2015 22:23
Anahtar Kelimeler:
Ehliyet Sınav Sonuzları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.