Ereğli'de bilim şenliği

Özgür OKUMUŞ/EREĞLİ (Zonguldak), () - ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, 'Geleceğin teknolojisi ile randevumuz var' temalı bilim şenliğinin açılışı yapıldı. 2 gün sürecek şenlikte 17 okuldan 320 öğrencinin hazırladığı çeşitli...

22 Mayıs 2015 Cuma 13:38
Ereğli'de bilim şenliği






Özgür OKUMUŞ/EREĞLİ (Zonguldak), () - ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, 'Geleceğin teknolojisi ile randevumuz var' temalı bilim şenliğinin açılışı yapıldı. 2 gün sürecek şenlikte 17 okuldan 320 öğrencinin hazırladığı çeşitli bilimsel çalışmalar sergilenecek, şov ve gösteriler yapılacak.
TÜBİTAK'ın desteği ile Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ereğli Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen bilim şenliği kapsamında ilçe merkezindeki sahil bandında atölyeler kuruldu, standlar açıldı. Şenliğin açılışı, sahil bandındaki Amfi Tiyatro'da yapıldı. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, bilime ve bilimsel verilere önem verilmezse bilimin o ülkeyi terk edeceğini söyledi.
Konuşmaların ardından açılış yapıldı. Daha sonra Ereğli'nin yanında çevre il ve ilçelerdeki 17 okuldan gelen 320 öğrencinin hazırladığı bilimsel çalışmaların sergilendiği atölye ve standlar gezildi. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Prof. Dr. Azar, dijital radyo atölyesinde öğrencilerden bilgi aldı ve Bursa'dan gelen öğrencilerle birlikte dijital radyo yaptı.
2 gün sürecek şenlikte kurulan 22 atölyede dijital radyonun yanında güneş enerjisi ile çalışan robot, tasarım, yazıcı baskısı, led aydınlatma gibi bilimsel çalışmalar dikkat çekti. Şenlikte öğrenciler, atölyelerde bilimsel çalışmalar da yapacak. Ayrıca bilimsel şovlar, müzik dinletileri, robot gösterileri de şenliğe renk katacak.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.