Erzurum'da okullar tatil; İl merkezinde de okullar tatil edildi

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yoğun kar yağışı ve olumsuz kış koşulları nedeniyle çok sayıda il ve ilçede okullar tatil edildi. Erzurum'da çok sayıda ilçede okullara bir gün ara verilirken, Milli Eğitim Müdürlüğü merkezdeki tüm okullarda 1 gün tatil ilan etti.

14 Aralık 2016 Çarşamba 07:05
Erzurum'da okullar tatil; İl merkezinde de okullar tatil edildi






Erzurum'da okullar tatil; İl merkezinde de okullar tatil edildi


Doğu Anadolu Bölgesi'nde Olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ve ilçelerde okullar bugün tatil edildi

Doğu Anadolu'da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Erzurum'da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yaşanan tipi ve kar yağışı nedeniyle anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitim öğretime bugün ara verildiği bildirildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bugün idari izinli sayılacağı duyuruldu.

Bölgede yoğun kar yağışı Erzurum, Kars, Ağrı, Tunceli ve Ardahan'da etkisini gösteriyor. Gece saatlerinde etkisini artıran ve özellikle yüksek rakımlı yerlerde yer yer tipiye dönüşen kar yağışı, ulaşımda da aksamalara yol açıyor.

Kar yağışı dolayısıyla beyaza bürünen Erzurum Bayburt Karayolu'nun Kop Dağı Geçidi'nde, trafik ekipleri, zinciri ya da kar lastiği olmayan araçların geçişine izin vermiyor.

Karayolları ekipleri de söz konusu yolun ulaşıma kapanmaması için kar küreme ve tuzlama çalışması yürütüyor.

Ardahan'da ise Ardahan-Posof, Ardahan-Artvin karayollarında etkili olan tipi yüzünden kamyon ve tırların geçişine izin verilmiyor.

Bölge genelinde etkili olan kar yüzünden özellikle yüksek kesimlerdeki karayollarında sürücüler zor anlar yaşıyor.

Karayolları, İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri, yolların trafiğe kapanmaması iş makineleriyle çalışma yapıyor.

 
Son Güncelleme: 14.12.2016 07:29
Anahtar Kelimeler:
Erzurumda Okullar Tatil
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.