KAİHL Öğrencilerinden Uluslararası Büyük Başarı

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, uyguladığı uluslararası eğitim müfredatı,gerçekleştirdiği Türkiye sınırlarını aşan proje çalışmaları  ile zihinlerde bir liseden çok farklı bir yerde konumlanıyor.

12 Haziran 2018 Salı 18:20
KAİHL Öğrencilerinden Uluslararası Büyük Başarı






KAİHL Öğrencilerinden Uluslararası Büyük Başarı

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri son yıllarda bilimden sanata, kültürel faaliyetlerden akademik çalışmalara, yerel kurumlarla işbirliğinden Uluslararası eğitim işbirliğine uzanan farklı alanlardaki çalışmalarla dikkatleri üzerine çekiyor. Türkiye'de eğitim alanında örnek çalışmalarıyla takip edilen Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, uyguladığı uluslararası eğitim müfredatı,gerçekleştirdiği Türkiye sınırlarını aşan proje çalışmaları  ile zihinlerde bir liseden çok farklı bir yerde konumlanıyor.

Okulun son başarı haberi bu kez de bir Orta Avrupa ülkesi olan Çek Cumhuriyeti'nden geldi. Okulun öğrencilerinden Musa Sadık Ünal ve Abdurrahman Emirhan Ünal tarafından hazırlanan iki farklı proje Prag'da düzenlenen uluslarası robot yarışmasında iki farklı ödül kazanarak ülkemizi başarıyla temsil etti.

Dünyanın farklı ülkelerinden yüzlerce yarışmacının katıldığı ve bu yıl 15. si gerçekleştirilen Robotic Day isimli uluslararası robot yarışmasına PicTalk ve TeleTouch isimli iki farklı proje ile katılan öğrenciler Free Style kategorisinde yarıştı.

PicTalk isimli projede görme engelli bireyler için sesli resim okuma sistemi ile entegre çalışan elektronik kabartma tablet geliştiren öğrenciler TeleTouch isimli projelerinde ise internet üzerinden kontrol edilebilen bomba imha robotlarında, uzay araştırmalarında ve ameliyat robotlarında kullanılabilecek bir robotik el sistemi geliştirmiş. Yaptıkları projelerin uzun soluklu ve zorlu çalışmalar neticesinde ortaya çıktığını ifade eden öğrenciler elde etmiş oldukları başarılar neticesinde çalışmalarının karşılığını almaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

Ülkemize Dünya 1. liğini ve 2. liğini getiren gençlerin daha öncede Uluslararası ve ulusal bir çok başarısı bulunuyor. Öğrencilerinin elde etmiş oldukları başarıdan dolayı gurur duyduğunu ifade eden okul müdürü Mithat Tekçam, okulun Türkiye öncü, dünyaya örnek vizyonunu her alanda göstermek için Kartal Anadolu İHL ailesi olarak özveriyle çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.