Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi 1 haftada 4 ödül birden aldı

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri son bir hafta katıldıkları 4 önemli yarışmada ödülleri topladı.

23 Nisan 2018 Pazartesi 22:21
Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi 1 haftada 4 ödül birden aldı






Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi 1 haftada 4 ödül birden aldı


İstanbul Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi uluslararası düzeyde yapılan 4 ayrı yarışmada 4 ödül birden aldı. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin 19 Nisan'da düzenlenen Balkanlar Eğitim Kurumları Matematik Yarışması'nda tüm dereceleri toplaması, eğitim çevrelerinde ayakta alkışlanırken, 20 Nisan'da TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışmada üstün başarı gösterdi.

İSVEÇ ROBOT YARIŞMASI KAİHL ŞAMPİYON OLDU

Her yıl geleneksel olarak İsveç'te düzenlenen uluslararası Robot Yarışması'nda Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi şampiyonluk ödülüyle yurda döndü. İsveç Chalmes University of Technology tarafından bu yıl Robot-SM temasıyla düzenlenen yarışmada Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Musa Sadık Ünal ile Abdurrahman Ünal'ın çalışması 1. seçildi. Çok sayıda ülkeden öğrencilerin robotlarının yarıştığı İsveç'teki etkinlikten Türk öğrencilerin gösterdiği başarı okul yönetimi tarafından takdirle karşılandı.

TÜBİTAK YARIŞMASINDA EN İYİ PROJE SEÇİLDİ

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK tarafından bu yıl 49. kez düzenlenen 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması'nda Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri de katıldı. Bu yıl 49'ncusu düzenlenen yarışmada toplam 11 Proje Birincilik Ödülüne; 21 Proje İkincilik Ödülüne ve 31 Proje Üçüncülük Ödülüne layık bulundu. 27 Projeye Teşvik Ödülü verilirken; Antalya Bilim ve Sanat Merkezinden Buse Dikmen Yılın Genç Araştırmacısı; Eskişehir Eti Sosyal Bilimler Lisesinden Öykü Simay Şağban ile Melike Nur Dumlupınar "Çevre Bilinci Tematik Ödülü”nü kazandılar. KAİHL öğrencilerinden Mehmet Emin İpekdal ile Mehmet Durmuş'un Matematik dalında yürüttüğü Kare Kombinasyonu Sayı Sisteminin Küp Üzerine Uyarlanması ödül aldı. 

Kartal AİHL öğrencileri iki önemli başarıya daha imza atarak fen bilimleri alanında Türkiye'nin iddialı okullarından olduğunu geçmiş senelerde olduğu gibi bu yıl da bir kez daha göstermiş oldu. Bu yıl Türkiye genelinde 12 dalda toplam 16.181 projenin başvuru yaptığı yarışmanın Türkiye finalleri Antalya Mimar Sinan Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Türkiye finallerine Kartal AİHL öğrencileri İstanbul bölge finallerinde Kodlama, Matematik ve Biyoloji dallarında 1. olarak katılma başarısı gösterdi. 

15-20 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen zorlu Türkiye Finallerinde,  Kodlama Dalında Musa Sadık Ünal hazırlamış olduğu "Görme Engelli Bireyler İçin Sesli ve Hissedilebilir Resim Okuma Sisteminin Geliştirilip Prototipinin Üretilmesi" isimli proje ile Türkiye 2. si olurken, Matematik Dalında Mehmet Durmuş ve Mehmet Emin İpekdal'ın "Kare Kombinasyonu Sayı Sisteminin Küp Üzerine Uyarlanması" isimli çalışması Türkiye 3. sü olarak büyük başarı elde etti.

22 Nisan – Kosova Balkan Ülkeleri Arası Kur'an-ı Kerim Yarışması

Kosova Alauddin Bey Medreseleri, Balkan Ülkeleri arası Kur'an-ı Kerim yarışması düzenledi. 20 Nisan günü açılışı yapılan organizasyon 22 Nisanda sonuçların açıklanması ve ödül töreniyle son buldu. Bulgaristan, Sırbistan, Arnavutluk, Makedonya, Karadağ, Hırvatistan, Kosova ve Türkiye'den katılımın olduğu yarışmalar 4 ayrı kategoride gerçekleşti. . 
1.Kategori-Ezber 30 Cüz / Amme Cüzü,

2. Kategori-İlk 3 Cüz Ezberi

3. Kategori-İlk 5 Cüz Ezberi

4. Kategori-Güzel Okuma

Ülkemizi temsilen Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinden Yunus Emre Yanaz ve Muhammed Bilal Demirel yarışmaya katıldılar. Yunus Emre Yanaz 3. Kategoride, Muhammed Bilal Demirel ise 4. Kategoride ülkemize birinciliği getirdiler.


TÜBİTAK Proje Desteklerinde 4'te 4 

Tübitak proje desteklerinde her yıl önemli projeler sunan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu yıl 4'te 4 yaptı. Öğrencilerini ulusal ve uluslararası bilim organizasyonlarına katılmaya teşvik eden Kartal AİHL, 2018 yılında TÜBİTAK'ın desteklediği 4 farklı kategorideki projeler için de destek almayı başardı.

4007 Bilim Şenlilikleri Çağrısı - Bilim Seyyahları 3 Projesi


Bilimin eğlenceli yüzünü eğitici etkinlikler ve deneyler yolu ile göstermeyi amaçlayan Bilim Seyyahları, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hayata geçirilen ve gençlerin temel bilimlere karşı ilgilisini artırmayı hedefleyen bir eğitim platformudur. 

TÜBİTAK'ın 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında 2018 yılı itibari ile 3. kez destekleyeceği Bilim Seyyahları, halka açık ilk etkinliğini 2015'te İstanbul'da gerçekleştirdi, 2016 yılında deney ve atölye sayısının arttırılmasıyla birlikte bilim tarihi ve insanlarını tanıtıcı drama/tiyatro gösterileri, mucitler ve mühendislik atölyelerini de ekleyerek etkinliklerini zenginleştirdi. 


2017 yılında Kosova, Karadağ ve Makedonya'daki gençlere de ulaşan Bilim Seyyahları yine bu yıl içinde Afrika'da Uganda, Tunus ve Tanzanya'daki çeşitli okullarda bilim şenliği organizasyonları düzenledi.

4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Çağrısı - Öğretmenim, Öğretmenim Projesi


Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Bilim Seyyahları projesinden elde ettiği tecrübeyi "Öğretmenim Öğretmenim" projesi ile TÜBİTAK'ın 4005 - Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı Proje Çağrısına taşıdı. 

Desteklenme kararı alınan ve 2018 Haziran döneminde hayata geçirilecek olan "Öğretmenim Öğretmenim" projesi, temel bilimler alanında ve genel olarak öğretmenlik mesleğine özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin diğer öğretmenlere etkileşimli olarak kazandırılmasını, kullanılmasını ve geliştirilmesini amaçlamaktadır. Proje kapsamında 36 öğretmene fizik, kimya ve biyoloji branşlarında yenilikçi eğitim uygulamalarıyla ilgili eğitim verilecektir.

4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Çağrısı- Etkin Felsefe Atölyesi: Bilgi Yolları Projesi


Fen ve Matematik alanında destek gören projelerinin yanında Kartal AİHL eğitimcileri sosyal bilimler alanında da yenilikçi eğitim uygulamalarına yoğunlaşmaktadır. Bu kapsamda "Uygulamalı felsefe eğitimi nasıl yapılır?" sorusuna cevap veren "Etkin Felsefe Atölyesi: Bilgi Yolları" projesi, felsefeyle tanışmanın sıcaklığı ve zihni kışkırtan atmosferi ile katılımcılara, eğlenerek öğrenecekleri bir ortam sunmaktadır. 

Soyut bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde içselleştirilmesinin peşine düşen "Etkin Felsefe Atölyesi: Bilgi Yolları" projesi için 2018 yılı itibari ile TÜBİTAK'ın 4004 - Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında 2. kez desteklenme kararı alınmıştır.

4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı- Kartal AİHL Bilim Fuarı Etkinliği

Son olarak Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinin akademik altyapısının etkin kullanılması ve öğrencilerinin öğretim programı çerçevesinde, kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri / eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam sunmak amacı ile başvurulan TÜBİTAK 4006 - Bilim Fuarları Desteği bu yıl da alınmış. Mayıs ayı içinde yapılacak olan Bilim Fuarı farklı alanlarda deney ve özgün araştırma projelerinin sergileneceği bir çalışma olarak gerçekleştirileceği ifade ediliyor.

Bireysel ve kurumsal gelişime önem veren Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi sayısal ve beşeri bilimlerde hazırladığı özgün projelerle TÜBİTAK'ın ilana çıktığı 4 proje kategorisinde de destek alarak öğrencileri ve eğitimcileri desteklemeye devam edecek.
 

Son Güncelleme: 23.04.2018 19:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.