Sopalı nöbete tepki gösteren öğretmene 'kınama' cezası

Ayhan ACAR/ BARTIN, () - BARTIN'ın Kozcağız Beldesi'ndeki Kozcağız Çok Programlı Lisesi'nde görevli felsefe öğretmeni Bahteşen Çay'a, "Siz hayvan mısınız? Neden öğretmenin sopa ile nöbet tutmasına izin veriyorsunuz?"...

07 Mart 2015 Cumartesi 13:05
Sopalı nöbete tepki gösteren öğretmene 'kınama' cezası






Ayhan ACAR/ BARTIN, () - BARTIN'ın Kozcağız Beldesi'ndeki Kozcağız Çok Programlı Lisesi'nde görevli felsefe öğretmeni Bahteşen Çay'a, "Siz hayvan mısınız? Neden öğretmenin sopa ile nöbet tutmasına izin veriyorsunuz?" diyerek, öğrencileri öğretmene karşı kışkırttığı gerekçesiyle 'kınama' cezası verildi.
Geçen yıl 3 Aralık'ta meydana gelen olayda Eğitim-Sen üyesi felsefe öğretmeni Bahteşen Çay, iddiaya göre okulda elinde sopa ile nöbet tutan coğrafya öğretmeni Hüseyin Aslan'a tepki gösterdi. İki öğretmen arasında öğretmenler odasında tartışma çıktı. Hüseyin Aslan'ın, Bahteşen Çay'a, "Bu değnek senin nerene değdi?" diyerek tepki gösterdiği ve olayın ardından okulda öğretmene mobbing uyulandığı iddia edildi.
Bahteşen Çay'ın şikayeti üzerine olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Valilik oluru ile başlatılan disiplin soruşturması sonunda Bahteşen Çay'a 'kınama' cezası verildi. Okul Müdürü Lütfi Kaya imzasıyla öğretmen Bahteşen Çay'a gönderilen soruşturma raporunda, elinde sopa ile nöbet tutan nöbetçi öğretmen Hüseyin Aslan'ı, "Siz hayvan mısınız? Neden öğretmenin sopa ile nöbet tutamsına izin veriyorsunuz?" diyerek öğrencilere şikayet ettiği, öğrencileri öğretmen aleyhine kışkırtarak öğretmene olan güven duygusunu sarstığına işaret edilerek, şöyle denildi:
CEZASI İNDİRİLDİ
"Bu konudaki savunmanız yeterli görülmediğinden, bu davranış karşılığında Devlet  Memurları Kanunu'nun ilgili maddesi gereği 1/30 oranında aylıktan kesme cezası ile tecziye edilmeniz gerekmekte ise de geçmiş hizmetleriniz sırasındaki çalışmalarınızın olumlu olması nedeniyle 'kınama' cezası' ile tecziye edildiniz. Bundan böyle görevinizde daha dikkatli davranmanızı rica ederim."
DİĞER ÖĞRETMENE UYARI

Aynı soruşturma kapsamında Hüseyin Aslan'a ise Bahteşen Çay'a karşı söz ve davranışları dikkate alınarak 'öğretmen vakarına yakışmayan davranış' dan 'uyarı' cezası verildi. 
Eğitim-Sen üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak karara tepki gösterdi. Bahteşen Çay'ın da aralarında bulunduğu öğretmenler adına konuşan Eğitim-Sen Şubesi Kadın Sekreteri Selma Setan, "Öğretmenimiz Bahteşen Çay'a 'kınama' cezası verilirken, ona şiddet ve sözlü taciz uygulayan Hüseyin Aslan'a göstermelik bir 'uyarı' cezası verilmiş, o da uygulanmamıştır. Öğretmenimiz olayın meydana geldiği günden bu yana tacizciyle aynı ortamda bulundurularak adeta her gün cezalandırılmaktadır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bu soruşturmayı yürüten müfettişler tacizin, şiddetin yanında yer almışlardır" dedi.

FOTOĞRAFLI


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.