Üniversiteden atılan öğrencilere geri dönüş yolu açılıyor

Okuldan atılan üniversitelilere iyi haber TBMM'den geldi. Üniversiteden atılan öğrencilere geri dönüş yolu açılıyor.

14 Kasım 2014 Cuma 02:34
Üniversiteden atılan öğrencilere geri dönüş yolu açılıyor






Okuldan atılan üniversitelilere iyi haber: Üniversiteden atılan öğrencilere geri dönüş yolu açılıyor


Üniversitelerden ilişiği kesilmiş öğrencilerin geri dönüş yolu açılıyor. Meclis Genel Kurulu’nda Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) kurulmasını öngören tasarı önergeyle eklenen maddelerle genişletildi.

Buna göre üniversitelerde, yasanın yürürlüğe girdiği tarihten önce ilişiği kesilen öğrenciler 5 ay içinde tekrar geri dönebilecek. Öğrenciler ilişiklerinin kesildiği program üniversitede var ise bu yılın bahar döneminde, eğer yoksa üniversitelerin açıldığı ekim ayında öğrenim görmeye başlayacak. Ayrıca hazırlık sınıfında başarılı olamayan öğrencilerin ilişikleri kesilemeyecek ve eğitimlerine devam edecekler. Tasarının önümüzdeki hafta TBMM'de oylamaya sunulması bekleniyor. Söz konusu tasarıdan kaç öğrencinin yararlanacağı bilinmiyor.
Daha önce çıkarılan aflarda 2002 - 2013 yılları arasında en az 48 bin gencin üniversitelerden değişik nedenlerle atıldığı ortaya çıkmıştı. 1980 ila aralık 2012 tarihinde üniversitelerden atılan toplam öğrenci sayısınin ise 800 bin olduğu açıklanmıştı.
Son Güncelleme: 14.11.2014 02:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.