ABD'den 500 milyar dolarlık yardım hatası

ABD Hükümetinin tahminlerine göre son 5 yılda ise 500 milyar dolar boşa gitti.

10 Temmuz 2014 Perşembe 22:04
ABD'den 500 milyar dolarlık yardım hatası






ABD'den 500 milyar dolarlık yardım hatası

ABD Hükümetinin tahminlerine göre, geçen yıl uygun olamayan kişilere verilen sosyal yardımlar nedeniyle 100 milyar dolar, son 5 yılda ise 500 milyar dolar boşa gitti.

Beyaz Saray Bütçe Yönetimi'nin (OMB) tahminlerine göre, 2013 yılında hak etmeyen kişilere verilen sağlık hizmetleri, vergi kredileri ve işsizlik maaşı gibi sosyal yardım ödemelerinin 100 milyar doları bulduğu açıklandı.

ABD hükümetinin son dönemde bütçe açığını azaltma çalışmaları kapsamında dikkate getirdiği kamunun uygunsuz ödemeleri konusu yeniden tartışılmaya başlarken, ülkede haketmeyen kişilere son 5 yılda ödenen rakamın 500 milyar doları bulmuş olabileceği belirtildi.

Obama yönetiminin, 2010 yılında rekor kırarak 121 milyar dolara kadar yükselen hatalı ödemeleri azaltmaya çalışmasına rağmen federal kurumlardan gelen son bir yıla ilişkin tahminler ülkede hatalı ödeme yoluyla yapılan kamu bütçesinden israfın halen ciddi boyutlarda olduğunu ortaya çıkardı.

Federal kurumlardan gelen tahmini rakamlara göre, 2013 yılında $97 milyar dolar fazladan ödeme yapılırken, fakirlere verilen sağlık ve tedavi hizmetlerinde de 14,4 milyar dolarlık hatalı ödeme yapıldığı kaydedildi.

Hükümet Hesap Verebilirlik Ofisi (GAO) tarafından hazırlanan bir raporda ise federal kurumların tahminlerinin gerçek rakamların altında olduğu iddia edildi.

GAO'nun finansal direktörü Beryl Davis konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Federal hükümet yaptığı hatalı ödemeleri tüm boyutlarıyla saptayamıyor ve gerekli önlemleri alamıyor" dedi.

Hatalı ödemeler; ödemelerde yapılan hesaplama yanlışlıklarını, uygun olmayan ya da yanlış dokümanla yapılan ödemeleri içeriyor. Bu tür kusurların büyük bir bölümünün sağlık ve tedavi hizmetlerine yapılan ödemelerde ortaya çıktığı belirtildi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.