AB'den Birleşik Krallık'a vergi incelemesi

AB Komisyonu, Birleşik Krallık'taki vergilendirme sistemi hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

26 Ekim 2017 Perşembe 14:17
AB'den Birleşik Krallık'a vergi incelemesi






BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Birleşik Krallık'ın çok uluslu firmalara yönelik vergi uygulamaları hakkında inceleme başlattı.

İki dev İngiliz bankasına 'kara para aklama' incelemesiMay'den Birleşik Krallık'taki AB vatandaşlarına mesajBirleşik Krallık Maliye Bakanı AB’yi 'düşman' olarak tanımladıMoody's Birleşik Krallık'ın kredi notunu düşürdü

AB Komisyonu, Birleşik Krallık'ta faaliyet gösteren çok uluslu firmalara yönelik vergilendirme sistemi hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

Açıklamada, söz konusu vergi sisteminde çok uluslu şirketlerin bazı işlemlerinin vergiden muaf tutulmasının AB kamu destekleme kurallarıyla uyumlu olup olmadığının inceleneceği belirtildi.

Birleşik Krallık'ta 2013 yılında yürürlüğe giren bir düzenlemeyle ülkede faaliyet gösteren yabancı şirketler, vergilendirilebilir gelirlerinin bir bölümünü sınır ötesindeki iştiraklerine gönderebiliyor.

İnceleme sonucunda bu uygulamanın yasa dışı olduğuna karar verilmesi halinde AB kuralları gereği, vergilendirme sisteminden fayda sağlamış olan şirketlere geriye dönük olarak borç çıkartılıyor.

Üye ülkelerin kamu desteklemelerini ne şekilde sağlayacaklarını belirleme yetkisi AB Komisyonu'nun görev alanına giriyor. AB ülkeleri, kamu desteklemelerini sadece rekabete zarar vermeyecek şekilde ve kamu yararına uygun durumlarda kullanabiliyor.

Muhabir: Ata Ufuk Şeker

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.