Ağaoğlu'ndan korkutan iddia!

Siyaset, inşaat sektörü ve özel hayatı ile ilgili açıklamalarda bulunan işadamı Ali Ağaoğlu, olası İstanbul depremi ile ilgili olarak "Halkın yüzde 50'si canlı tabutta yaşıyor" dedi.

07 Eylül 2014 Pazar 15:35
Ağaoğlu'ndan korkutan iddia!







İşadamı Ali Ağaoğlu, 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarının asıl hedefinin hükümeti devirmek amaçlı yapıldığını ve bunun içinde paralel yapının ekonomi ve finans sektörünü hedef aldığını söyledi. İstanbul'daki deprem riskine de değinen Ağaoğlu, "İnsanları korkutmak istemiyorum ama, halkın yüzde 50'si canlı canlı tabutta yaşıyor" dedi.

Ali Ağaoğlu, 17 ve 25 Aralık operasyonlarının hükümeti hedef aldığını söyledi ve ekledi: 12 yıllık hükümeti ortadan kaldırmak için ekonominin bozulması gerekiyordu. Ekonomiye darbe için de inşaat ve finans sektörü hedef alındı.
 
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, gayrimenkul sektörü ve Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri değerlendirdi. Son dönemlerde Türkiye'nin bir seçim atmosferine girmesinin konut satışlarının düşmesinde etkili olduğunu, önünü göremeyen alıcıların bir bekleyiş içine girdiğini anlatan Ağaoğlu, 2015'te yapılacak genel seçimlerin ardından sektörün daha rahat bir nefes alacağını kaydetti. 
 
CANLI CANLI TABUTTA YAŞIYORLAR
 
Ağaoğlu, başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde mevcut yapı stoku durumunun içler acısı olduğunu ileri sürerek "Deprem tehlikesi altında bir şehir olan İstanbul'da insanların yüzde 50'si canlı canlı bir tabutta yaşıyor. İnsanları korkutmak istemiyorum, bunu söylerken imtina ediyorum; ama durum bu. Böyle konut stoku olan bir ülkede talepte bir daralma olmaz. Ama insanların alım gücünde bir problem var. Bundan dolayı konut taleplerinde bir düşme söz konusu. Bir de insanlar önlerini göremedikleri dönemlerde 'bekle gör' psikolojisine giriyor ve talebi öteliyorlar" diye konuştu. 
 
GEÇMİŞTE DE KRİZLER KULLANILDI 
 
Ağaoğlu, 17 ve 25 Aralık süreçlerinin Türkiye için büyük bir şanssızlık olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: "Türkiye ekonomisini sürükleyen iki ana sektör var; inşaat ve finans. Finans sektörü 2001 krizinden çok iyi ders aldı. BDDK 'nın bankalar ve finans piyasası üzerindeki uygulamaları sektörü sağlam bir yapıya kavuşturdu. 17 ve 25 Aralık'ta yapılmak istenen ekonomiye darbe vurmaktı. Geçmişte iktidarları yok etmek için ekonomik krizler yaratıldı. 
 
İNŞAAT VE FİNANS HEDEF ALINDI 
 
12 yıldır iktidarda olan hükümeti ortadan kaldırmak için ekonominin bozulması gerekiyordu. Ekonomiye darbe vurmak için de inşaat ve finans sektörü hedef alındı ve her iki sektör de itibarsızlaştırıldı. Maalesef bizim de adımız karıştırıldı. Bu süreç, Türkiye'nin yaşadığı çok talihsiz bir olaydı." 
 
İnşaatın önü kesilmesin 
 
DEVLETİN en temel görevlerinden birinin de insanlarının sağlıklı konutlarda yaşamasını sağlamak olduğunu belirten Ağaoğlu, Türkiye gibi deprem kuşağında yer alan bir ülkede inşaat sektörünün önünün kesilmemesi gerektiğini kaydetti. 
 
Prim, teşvik talebimiz yok 
 
'SANAYİ dursun, inşaat devam etsin' şeklinde bir talepleri olmadığını anlatan Ağaoğlu, eski bir sanayici olarak sanayinin de teşviklerle desteklenmesinin gerektiğini, Türkiye'nin inşaatı ve sanayisi ile her yönüyle büyümesinin sağlıklı olduğunu ve sektör olarak devletten bir destek, prim gibi talepleri olmadığını söyledi. 
 
Trabzon'a tam destek
 
SIKI Trabzonspor taraftarı olduğunu anlatan Ağaoğlu, fanatik olmadığını; Trabzonspor'un sezon sonunda şampiyon olmasını istediğini, takımına maddi manevi her türlü  katkıda bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi.
 
Türkiye'de balon yok
 
Ali Ağaoğlu, bir süredir devam eden 'Türk emlak sektöründe balon var' söylentilerini anlamsız bulduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Balon iki şekilde oluşur. Bir, talep olmaz üretim olur; üretimde balon görülür. İki, fiyatlarda şişme görülür; talep azalır, bu da balona sebep olur. Türkiye'de talep hala çok canlı. Mütekabiliyetten sonra yurt dışından da talep gelmeye başladı. Dolayısıyla üretimde, talepte ve fi yatta da sıkıntı ve balon yok." 
 
ÖZEL HAYATIMDA ŞEFFAFIM
 
Ağaoğlu, özel hayatıyla ilgili öne çıkmak için özel bir gayreti olmadığını belirterek, "Popüler olayım diye özel bir gayretim yok. Ben aslında çok sade bir adamım. Herkes hayatta bir rol oynuyor, ben neysem onu oynuyorum, rol yapmıyorum. Özel ve iş hayatımda şeffaf bir adamım" diye konuştu. 
 
İstediğim parayı vermiyorlar 
 
AĞAOĞLU markasının yeni reklam filmlerinde oynayıp oynamayacağı yönünde yoğun sorulara, "Reklamlarda oynamayı seviyorum, ancak istediğim ücret ödenmiyor, bu da beni mutsuz ediyor. İstediğim parayı alırsam oynamaya devam edeceğim" şeklinde espri ile cevap verdiğini söyledi.
(Akşam)
Son Güncelleme: 07.09.2014 15:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.