Artık ikametgah e-Devlet’ten alınabilecek

İkematgah belgesi almak için artık nüfus müdürlüğüne veya muhtarlığa gidilmesine gerek kalmadı

02 Mart 2017 Perşembe 19:24
Artık ikametgah e-Devlet’ten alınabilecek






Artık ikametgah e-Devlet’ten alınabilecek


   İkematgah belgesi almak için artık nüfus müdürlüğüne veya muhtarlığa gidilmesine gerek kalmadı.TÜRKSAT’tan yapılan yazılı açıklamada ikametgah belgesinin turkiye.gov.tr adresinden temin edilmesine başlandığı bildirildi.
  Açıklamada, “Nüfus Hizmetleri Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin” 24 Şubat’ta Resmi Gazete’de yayımlandığı hatırlatılarak, “Yönetmelik doğrultusunda, e-Devlet Kapısı’ndan alınan yerleşim yeri belgeleri, nüfus idarelerinden alınmış resmi belgelerle aynı hukuki değere sahip oldu.” ifadeleri kullanıldı.
  İkametgah belgesinin üzerindeki barkodun e-Devlet Kapısı’ndan doğrulanabileceği belirtilen açıklamada, böylece belgelerin doğruluğu ve geçerliliğinin de garanti altına alınacağı, bürokratik iş ve işlemleri azaltan hizmetin 7 gün 24 saat işlem yapabilme kolaylığı sağlayacağı ifade edildi.
Anahtar Kelimeler:
İkametgah
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.