Bir buçuk ton sahte bal ele geçirildi

Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, bir işletmede yaptığı denetimde, 1.5 ton sahte bal ele geçirildi.

03 Temmuz 2014 Perşembe 14:38
Bir buçuk ton sahte bal ele geçirildi






Bir buçuk ton sahte bal ele geçirildi
Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, bir işletmede yaptığı denetimde, piyasaya sürülmek üzere olan 1 buçuk ton sahte bala el koydu.
Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün Şehitkamil ilçesi Kuruyemişçiler Sitesi’ndeki bir işletmeye yaptığı denetimde, piyasaya süzme bal olarak sunulmak üzere 25’er kiloluk 25 teneke ve üretimi yapılan 1 ton olmak üzere toplam bin 625 kilogram sahte bal (bal aromalı şurup) tespit edildiği öğrenildi.
Müdürlüğe kaydının bulunmadığı öğrenilen işletme hakkında 13 bin 304 lira para cezası kesildiği bildirildi. Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Vatandaşların camilerde, pazar yerlerinde, köylerde, kenar semtlerde süzme bal olarak satılan etiketsiz, markasız bu ürünleri almamaları sağlıkları açısından uygun olacaktır” ifadelerine yer verildi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.