Boatshow'da Tekne Satış Rekoru Kırıldı

Marina’da açılan Uluslararası Boatshow’da bu yıl satış rekoru kırıldı. Fuarda ilk üç günde fiyatları 12 bin TL ile 3 milyon Euro arasında değişen 98 teknenin satışı yapıldığı belirtildi. Alıcılar...

27 Eylül 2014 Cumartesi 10:19
Boatshow'da Tekne Satış Rekoru Kırıldı






Boatshow'da Tekne Satış Rekoru Kırıldı

Ali AKSOYER/İSTANBUL() PENDİK Marina’da açılan Uluslararası Boatshow’da bu yıl satış rekoru kırıldı. Fuarda ilk üç günde fiyatları 12 bin TL ile 3 milyon Euro arasında değişen 98 teknenin satışı yapıldığı belirtildi. Alıcılar arasında sırasıyla en fazla Türk, İran, Rusya, Ürdün, Azerbaycan vatandaşlarının bulunduğu öğrenildi. Tekne alıcıları arasında 3 Suriyeli işadamının da bulunduğu belirtildi. Fuar Pazar akşamına kadar açık kalacak.

Pendik, Marinturk İstanbul City Port’ta geçtiğimiz Salı günü açılan UBM Fuarcılık tarafından düzenlenen ve bu yıl 34’üncü yılını kutlayan Uluslararası İstanbul Boat Show’da toplam değeri 1 milyar Tl’yi bulan 380 adet yat, mega yat, motor yat, yelkenli, katamaran, sürat teknesi sergileniyor. Fuarın ilk üç gününde satış rekoru kırılırken fiyatları 12 bin lira ile 3 milyon EURO arasında değişen 98 teknenin satışının yapıldığı belirtildi.

TEKNE ALAN 3 SURİYE'Lİ İŞADAMI DA VAR

Türkiye'nin deniz üzerinde düzenlenen tek fuarının müşterileri arasında Türkiye iş dünyasının önemli isimleri ile şirket yöneticileri ile çok sayıda yabancı uyruklu işadamı bulunduğu belirtildi. Fuarda en fazla tekne satışının Türk vatandaşlarına yapıldığı belirtildi. Fuardan tekne alan diğer kişiler arasında İran, Rusya, Azerbaycan uyruklu işadamlarının bulunduğu öğrenildi. Öte yandan fuarda sergilenen 3 teknenin ise Suriyeli işadamlarına satıldığı belirtildi.

98 TEKNE SATIŞI GERÇEKLEŞTİ

Boatshow’da ilk üç günde fiyatı bir milyon ile 3 milyon Euro arasında değişen 6 mega yat satışı gerçekleşirken, fiyatları 100 bin Euro ile 250 bin Euro arasında değişen ekonomik fiyatlı 40 teknenin satışının yapıldığı belirtildi. Fiyatları 12 bin liradan başlayarak ve en pahalısı 79 bin Euro’ya ulaşan “ucuz” tekne kategorisinde ise 52 teknenin satışının yapıldığı belirtildi. Fuarda ilk üç günde satışı yapılan teknelerin toplam değerinin 30 milyon Euro civarında olduğu öğrenildi.

Tekne fuarı Pazar gününe kadar açık olurken toplam ziyaretçi sayısının 80 bini geçmesi bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.