Borsaistanbul'da neler oluyor? Borsa'ya gelen yok, giden gidene

Dünyanın her yerinde halka arz için şirketler cesaretlendirilirken teşvik edilirken Borsaistanbul'dan şirketler çıkmanın yolunu arıyor

15 Temmuz 2014 Salı 09:50
Borsaistanbul'da neler oluyor? Borsa'ya gelen yok, giden gidene






Borsaistanbul'da neler oluyor? Borsa'ya gelen yok, giden gidene

Adı değişti. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, Borsaistanbul oldu. Görkemli törenlerle açıldı. Dünyanın en sağlam yazılımlarından biri dururken, Amerikan borsasına entegre edilen bir yazılımla ulusal borsa kavramını yitirdi. Bu arada son iki yıldır hiç bir şirket nedense 'Halka Arz' yapmadı. Borsaistanbul hakkında olumsuz haber yapmak kanunen yasak, bu yüzden kimse Borsaistanbul'u eleştiremiyor. Borsaistanbul içinde dönen dolapları yazan-çizen yok. Dünyanın her yerinde halka arz için şirketler cesaretlendirilirken, teşvik edilirken Borsaistanbul'dan şirketler çıkmanın yolunu arıyor. Sadece son bir ay içerisinde Türk Demirdöküm, POAŞ, Alternatifbank, Mutlu Akü ve son olarak ta Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Borsaistanbul'dan çıktı.

ÇIKMA HAKKI ELDE EDİNCE?

Eczacıbaşı Yatırım Holding'den Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na yapılan  açıklamada Holding'in Eczacıbaşı Yapı Gereçleri paylarından 1 lot ek pay satın alarak SPK tebliğinin 1. maddesi uyarınca ortakları ortaklıktan çıkarma hakkı kazanıldığı belirtildi. Şirket SPK'dan gerekli onayın alınmasının ardından ortaklara düşen pay bedellerinin ödeneceğini de belirtildi.

SPK'nın Temmuz başında yürürlüğe giren Geçici 1. maddesinde halka açık hisselerin yüzde 95'in üzerinde paya sahip hakim ortaklara, diğer ortakların ortaklıktan çıkarılması hakkı verilerek borsadan çıkmaya imkan veriliyor. Bu durumda olan borsada 25 şirket bulunuyor. Bu şirketler arasında bankacılık sektörünün önemli firmaları Denizbank ve TEB ile birlikte perakende sektörünün büyük firmalarından Carrefour bulunuyor. Daha önce Türk Demirdöküm, Petrol Ofisi, Mutlu Akü ve Alternatifbank bu hakkı kullanmak için ilgili kurumlara başvuru gerçekleştireceklerini açıklamıştı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.