Borusan Rusya'da Caterpillar dağıtımcısı üç şirketi satın aldı

İstanbul, 17 Nisan () - Borusan Makina ve Güç Sistemleri (BMGS), Nisan ayı itibariyle Caterpillar'ın Rusya Federasyonu Uzak Doğu temsilciliğini Tiger Machinery şirketinden devraldığını açıkladı. Borusan'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'na...

17 Nisan 2015 Cuma 12:21
Borusan Rusya'da Caterpillar dağıtımcısı üç şirketi satın aldı






İstanbul, 17 Nisan () - Borusan Makina ve Güç Sistemleri (BMGS), Nisan ayı itibariyle Caterpillar'ın Rusya Federasyonu Uzak Doğu temsilciliğini Tiger Machinery şirketinden devraldığını açıkladı.

Borusan'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamaya göre, BMGS, Tiger Machinery'nin bölgedeki iştirakleri olan Amur Machinery and Services, Sakhalin Machinery  ve Tekhnika Dalniy Vostok şirketlerini satın aldı.

Açıklamada, "Şirketimizin yeni temsilcilik alanı Rusya 'nın Amur Oblast, Yahudi Özerk Bölgesi, Khabarovsky Krai, Primorsky Krai, Sakhalin Oblast, Sakhalin ve Kuril Adaları bölgelerini kapsıyor" denildi.

Açıklamaya göre, altyapı ve inşaat, petrol ve doğal gaz, madencilik ve ormancılık sektörlerine iş makinaları ve güç sistemleri satışı ve satış sonrasında müşteri destek hizmetleri veren ve enerji sektörüne yönelik anahtar teslimi mühendislik projeleri üreten üç şirketin toplam 400'den fazla çalışanı bulunuyor.

Satın alınan üç şirketin toplam satış gelirlerinin 120 milyon dolar olduğu belirtilen acıklamada, jeopolitik önemi ve doğal kaynakları sebebiyle Rusya'nın yatırım planlarında öncelikli bölgelerden bir olduğu belirtildi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.