CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu'dan AK Parti'ye eleştiri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu, "Milli servetimiz üzerine inşa edilen büyümeden, pay alma hakkı, bu büyümeyi yaratan çalışanlarla birlikte emeklilerindir. Ama AKP iktidarı ne emeklilerimize ne çalışanlarımıza pay veriyor." dedi.

25 Kasım 2017 Cumartesi 11:37
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu'dan AK Parti'ye eleştiri






ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, "Milli servetimiz, emeklilerimizin geçmiş emeklerinin birikimidir. O yüzden, milli servetimiz üzerine inşa edilen büyümeden, pay alma hakkı, bu büyümeyi yaratan çalışanlarla birlikte emeklilerindir. Ama AKP iktidarı ne emeklilerimize ne çalışanlarımıza pay vermiyor." iddiasında bulundu.

Erdoğdu, yazılı açıklamasında, emeklilerin maaş artışlarında büyümeden almaları gereken payın yüzde 100 olması gerekirken, hükümetin yüzde 30 verdiğini öne sürdü. Bu hesaplama yönteminden dolayı her bir işçi emeklisinin 17 bin 900 lira, Bağkur emeklisinin de 12 bin 500 lira devletten alacaklı olduğunu savunan Erdoğdu, 2008'e kadar emeklilerin maaş zamları belirlenirken, enflasyon ve büyüme oranlarının birlikte dikkate alındığını, böylece emeklilerin gelirlerinin bir yandan artan enflasyon karşısında erimesinin engellendiğini aktardı.

Milli servetin birikmiş emekten başka bir şey olmadığını belirten Erdoğdu, şunları kaydetti:

"Milli servetimiz, emeklilerimizin geçmiş emeklerinin birikimidir. O yüzden, milli servetimiz üzerine inşa edilen büyümeden, pay alma hakkı, bu büyümeyi yaratan çalışanlarla birlikte emeklilerindir. Ama AKP iktidarı ne emeklilerimize ne çalışanlarımıza pay vermiyor. Büyümeden kaynaklanan gelir artışı büyük yerli ve yabancı sermaye sahiplerine kar veya faiz olarak aktarılıyor. Enflasyon oranlarını dikkate alarak yaptığımız hesaplamalara göre hükümet, Anayasa Mahkemesinin kararına uymayarak son 7 yıldır işçi emeklilerinin 117 milyarını, Bağkur emeklilerinin de 31 milyarını gasp etmiştir."

Muhabir: Barış Gündoğan

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.