Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yol haritası belirlenecek

2018 Yılı Programı çerçevesinde, gelecek yıl sonuna kadar cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin uygulama esasları ve yol haritası hazırlanacak.

06 Kasım 2017 Pazartesi 14:17
Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yol haritası belirlenecek






ANKARA (AA) - Erdal Çelikel - 2018 Yılı Programı çerçevesinde gelecek yıl sonuna kadar cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin uygulama esasları ve yol haritası belirlenecek.

AA muhabirinin, 2018 Yılı Programı'ndan derlediği bilgilere göre, gelecek yıl kamuda stratejik yönetimin uygulama etkinliğinin artırılması, planlamadan izleme ve değerlendirmeye kadar yönetim döngüsünün tüm aşamalarında hesap verebilirlik anlayışının hayata geçirilmesi, temel amaçlar olarak belirlendi.

Program çerçevesinde kamu idarelerinin hizmetine stratejik planların, riskleri dikkate alarak, performansın daha etkin izlenmesine ve değerlendirilmesine olanak verecek biçimde, sonuç odaklı hazırlanması da hedeflendi.

Kamu idarelerinin yapısının hizmet sunumunu etkinleştirecek ve yeni hükümet sistemine uyum sağlayacak şekilde yeniden düzenlenmesi, amaçlar arasında yer aldı. Bu kapsamda kurumlar arası görev, yetki ve sorumluluk paylaşımının netleştirilmesi, idarelerin çalışma usul ve esaslarının ortaya konulması ve ihtiyaçlar doğrultusunda yeniden yapılandırılması öngörülüyor. Kamu idareleri arasında ve idarelerin kendi içinde etkili koordinasyon sağlamaya yönelik mekanizmaların gözden geçirilerek etkinleştirilmesi sağlanacak.

Yeni hükümet sistemine hazırlık

Söz konusu amaçlar çerçevesinde gelecek yıl uygulanacak politikaların ve alınacak tedbirlerin de belirlendiği programa göre, 2018 sonuna kadar cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin uygulama esasları ve yol haritası hazırlanacak.

Ayrıca merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinde, kamu hizmetlerini program yaklaşımıyla ele alan bütçe yapısına geçilmesine yönelik çalışmalar tamamlanacak.

Bu dönemde kamuda stratejik yönetim sürecinde koordinasyonun güçlendirilmesine yönelik mevzuat düzenlemesinin yapılmasının yanında, belediyelere ilişkin stratejik planlama rehberi de hazır hale getirilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.