Dolar/TL güne yükselişle başladı

Dolar/TL, güne artışla başlamasının ardından 3,8270 seviyesinde dengelendi.

27 Ekim 2017 Cuma 09:48
Dolar/TL güne yükselişle başladı






İSTANBUL - (AA) - Dolar/TL, güne artışla başlamasının ardından 3,8270 seviyesinde dengelendi.

Dün küresel piyasalarda artan dolar talebine bağlı olarak değer kazanan dolar/TL, yurt içi piyasalar kapandıktan sonra 3,8351 ile 30 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü ve günü önceki kapanışa göre yüzde 1,44 artışla 3,8211'den tamamladı.

Dolar/TL, yükseliş eğilimini bugüne de taşıdı ve saat 09.40 itibarıyla 3,8270 seviyesinde dengelendi. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,05 azalışla 4,4525'ten, sterlin/TL de yüzde 0,20 düşüşle 5,0220'den işlem görüyor.

Analistler, dün Avrupa Merkez Bankasının (ECB) "güvercin" olarak değerlendirilen kararları ve ECB Başkanı Mario Draghi'nin açıklamaları sonrasında küresel piyasalarda dolar talebinin arttığını belirtti. Bu gelişmelerle dolar endeksi 95 sınırına kadar yükselirken, avro/dolar paritesi 1,1625'e geriledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 3 Kasım öncesinde açıklaması beklenen ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı için yapılan haber ve yorumlar ile bugün açıklanacak ABD'nin 3'üncü çeyrek büyümesinin dolar kurunun yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydeden analistler, Avrupa'da İspanya'daki gelişmelerin de izlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Muhabir: Bekir Gürdamar

Anahtar Kelimeler:
PiyasalarDövizGenel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.