EBRD’den yenilenebilir enerjiye 55 milyon dolarlık finansman

- Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) yapılan açıklamada küçük ölçekli yenilenebilir enerji ve kaynak verimliliği projelerinde kullanılmak üzere İş Bankası’na 55 milyon ABD doları hacminde finansman sağlandığı belirtildi

07 Aralık 2017 Perşembe 16:43
EBRD’den yenilenebilir enerjiye 55 milyon dolarlık finansman






LONDRA (AA) - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) İş Bankası’na yenilenebilir enerji projelerinde kullanılmak üzere 55 milyon ABD doları finansman sağlandığını bildirdi.

Bankadan yapılan açıklamada küçük ölçekli yenilenebilir enerji ve kaynak verimliliği projelerinde kullanılmak üzere İş Bankası’na 55 milyon ABD doları hacminde finansman sağlandığı belirtildi.

Açıklamada bu zamana kadar Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı (TurSEFF) kapsamında EBRD, Avrupa Kalkınma Bankası ve Japon Uluslararası İşbirliği Bankası tarafından Türk bankalarına endüstriyel enerji verimliliği projelerinde kullanılması için yaklaşık 600 milyon avroluk finansman sağlandığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen EBRD Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner de “Türkiye’deki projelerimizin neredeyse yarısı sürdürülebilir enerjiyi destekleyen nitelikte. Bu bizim için bir öncelik olmaya devam edecek.” ifadesini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
BankaLondraFinansmanEBRD
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.