Eğlence Olsun Diye 13 Milyar Dolar Harcıyoruz

Sadece çocuklarla kalmayıp her yaştan insana hitap etmesi sebebiyle dünyanın en çok kazandıran sektörünün büyüklüğü Dünya'da 2 trilyon iken Türkiye'de 13 milyar dolar.

27 Aralık 2018 Perşembe 08:11
Eğlence Olsun Diye 13 Milyar Dolar Harcıyoruz






Eğlence Olsun Diye 13 Milyar Dolar Harcıyoruz

Son zamanların en gözde yatırım alanlarından biri haline gelen hızlı değişikliklerin yaşandığı eğlence sektörü her geçen gün daha fazla büyüyor. Sadece çocuklarla kalmayıp her yaştan insana hitap etmesi sebebiyle dünyanın en çok kazandıran sektörünün büyüklüğü Dünya'da 2 trilyon iken Türkiye'de 13 milyar dolar.

Türkiye'nin sektörde en hızlı büyüyen 9 ülke arasında olması sebebiyle rakamın daha da artabileceğini ifade eden Tureks Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü Nergis Aslan, "Ülkemizin potansiyeli çok yüksek.Yerli ve yabancı yarımcıların bu iş koluna ilgisi çok yüksek. 14- 16 Şubat tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek ATRAX fuarı, bu konuda yeni açılımlar sağlarken Türkiye'de sektörün gelişimine de katkı yapacak" dedi.

Eğlence deyince aklımıza ilk gelen spor müsabakaları, yemek programları ve müzikli mekanlar gibi bir takım aktiviteler eğlence sektörünü ifade etmiyor. Sektör aslında kendi içinde dinamiklerini barındıran çok büyük bir dünya. İş hacmi potansiyelinin yüksek olduğu sektör keşfedilmeyi bekleyen birçok kolu ile de yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Bu kapsamda ülkemizde 7. Kez düzenlenecek Eğlence, Etkinlik, Park-Rekreasyon Fuarı ATRAX19, 50 ülkeden 10 bin ziyaretçi ağırlamayı hedeflerken sektöre yeni bir soluk getirecek.

Yeni Nesil Ekonomiciliğin Beklentisi: Mutlu Şehirler

Eğlence parklarından çocuk oyun gruplarına, jetonlu oyun makinelerinden tırmanma duvarı ekipmanlarına, hareket simülatörlerinden ses ışık sahne sistemlerine kadar etkinlik ve eğlence sektörüne dair A'dan Z'ye her şeyin yer aldığı fuar gerek yurt içi gerekse yurt dışında dikkatleri üzerine çekiyor. Her sene başka bir tema ile ziyaretçilerini karşılayan fuar, bu yıl yeni nesil ekonomiciliğin beklentileri arasında yer alan 'Mutlu Şehirler' teması ile kapılarını açacak. Organizasyonda ayrıca, Türkiye'de eğlence, etkinlik ve rekreasyon sektörünün ilk ve tek yarışması "Shining Star Awards 2019 – Eğlence, Etkinlik ve Rekreasyon Ödülleri" bu yıl 6. kez organize ediliyor. Başarılı çalışmaların ön plana çıkarıldığı yarışmada 16 farklı kategoride gerçekleşen başvurular, sektörün uzman kişilerinden oluşan jüri tarafından incelenerek15 Şubat Cuma gecesi görkemli bir tören ile ödüllendirilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.