En güvenilir otomobil listesinde onun adı var

Mitsubishi Motors’un keyifli sürüşü uygun fiyata sunan modeli Lancer, Amerikan Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü’nün ‘En Güvenli Otomobiller’ listesine girdi

05 Eylül 2014 Cuma 21:51
En güvenilir otomobil listesinde onun adı var







Türkiye’de Temsa Motorlu Araçlar’ın distribütörlüğünü yaptığı Japon devi Mitsubishi’nin ‘aile otomobili’ Lancer, dünyanın önde gelen araştırma ve inceleme platformlarından Otoyol Güvenliği Enstitüsü’nün (IIHS) ‘En Güvenilir Otomobiller’ listesinde yer aldı. 


Mitsubishi Lancer, güvenlik testlerinden tam not aldı
Güvenlik araştırmaları konusunda dünyada önemli bir yere sahip ABD merkezli Enstitü’nün Mitsubishi Lancer’ı tabi tuttuğu testler arasında, bölgesel kritik hasar ve dayanıklılık testi olarak tanımlanabilen ‘Küçük Nokta Çarpışma Testi’ de var. Küçük Nokta Çarpışma Testi bir aracın ön köşesinin bir başka araçla, bir elektrik direği veya bir ağaçla çarpışması sonucu alınan hasarın tehlike ve hayati risk analizinin yapılması için uygulanan bir otomobil güvenlik testi. IIHS’nin uyguladığı çarpışma testinden geçebilmek için araçların almaları gereken not kesinlikle ‘iyi’ veya ‘kabul edilir’ olmak zorunda. 
Mitsubishi Lancer’ın yanı sıra ASX ve Outlander’ın da başarıyla geçtiği ‘Küçük Nokta Çarpışma Testi’ otoriteler tarafından “Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi’nin (NHTSA) uyguladığı ‘Kafa Kafaya Çarpışma’ ve IIHS’nin uzun süredir uyguladığı ‘Orta Nokta’ testinden daha zor olarak değerlendiriliyor. 


Don Swearingen: “Yeni Lancer, ekonomik, güvenli, yüksek performanslı“
Mitsubishi Motors Kuzey Amerika Başkan Yardımcısı Don Swearingen, Mitsubishi Lancer’ın elde ettiği başarıyla ilgili olarak, “Oldukça popüler Mitsubishi Lancer modelimizin bir kez daha Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü tarafından ‘En Güvenli Otomobiller’ listesine dahil edildiğini görmek bizi mutlu etti. Lancer, uygun fiyatıyla, yüksek performansı ve güvenlik seviyesiyle, yakıt ekonomisi ve diğer pek çok standart özelliğiyle dikkat çeken çok yönlü bir kompakt spor sedan” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 05.09.2014 21:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.