Fabrikaya gelen haciz memurlarına, işçiler engel oldu

Kocaeli'de mallarına icra gelen fabrikaya işçiler sahip çıktı. İcra memurları ve avukatı fabrika bahçesinde karşılayan işçiler, 10 gün ek süre aldı

03 Ekim 2018 Çarşamba 15:07
Fabrikaya gelen haciz memurlarına, işçiler engel oldu






Fabrikaya gelen haciz memurlarına, işçiler engel oldu


Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bulunan yaklaşık 300 işçinin çalıştığı fabrika ekonomik sıkıntı nedeniyle zor günler geçiyor. Suudi yatırımcılara ait olan fabrikanın piyasaya acil ödemesi gereken borç miktarı 10 milyon doları aşınca tedarikçiler harekete geçti. Tedarikçiler alacaklarını tahsil edebilmek için icra yoluna başvurdu.

İŞÇİLER FABRİKAYA SAHİP ÇIKTI

İcra memurları haciz işlemlerini başlatmak üzere fabrikaya geldi ancak karşılarında işçileri buldular. Fabrikada çalışan işçiler icra memurlarını engelleyerek haciz işlemi yapılmasının önüne geçti. Avukatla pazarlık yapan işçiler 10 gün süre almayı başardı.

Habertürk'e konuşan fabrika işçisi Fahrettin Orhan, "Biz işçiler olarak fabrika önünde icraya gelenleri engelliyoruz. Bunu ekmek teknemize, fabrikamıza sahip çıkmak için yapıyoruz. Rica minnet ederek bir süre istiyoruz. Bu ekonomik sıkıntıların bir an önce son bulmasını istiyoruz" dedi.

"50 MİLYON DOLARLIK SİPARİŞ VAR"

Satın Alma Müdürü Adem Köse ise, "Bir kriz yaşadık. Haciz ve icra memurları gelmeye başladı. Arap yöneticiler en son gelip mevcut yönetimi görevden aldı. 50 milyon dolarlık bir sipariş var, yüzde 80'i ihracat. Üretime devam etmek istiyoruz. Tek derdimiz fabrikanın yok olmaması. Acil ödememiz gereken 10 milyon dolar var" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.