Fashionist 2014, Türk modası için geldiler

21 Kasım Cuma günü kapılarını 2. kez açan Fashionist 2014'e bu yıl 62 ülkeden sektörün önemli alıcıları İstanbul'a geldi. 23 Kasım pazar günü akşam kapanan fuar ziyaretçi rekoru kırdı.

24 Kasım 2014 Pazartesi 11:55
Fashionist 2014, Türk modası için geldiler






Türk modası için akın akın geldiler

Fashionist, Fashionist 2014, Fashionist 2014 Gelinlik Abiye ve Damatlık Fuarı

Türk tekstilinin en önemli fuarlarından biri olan Fashionist 2014 ziyaretçi rekoru kırdı. 21 Kasım Cuma günü kapılarını 2. kez açan Fashionist 2014'e bu yıl 62 ülkeden sektörün önemli alıcıları İstanbul'a geldi. 23 Kasım pazar günü akşam kapanan fuar ziyaretçi rekoru kırdı. Abiye, Gelinlik ve Damatlık üretiminde uzmanlaşan Türk modasının öncü şirketleri 2015 sonbahar kıs koleksiyonunu sergilediği fuarda bu yıl İran, Azerbaycan, Tayvan, Lübnan, BAE, Suudi Arabistan, İtalya, Almanya ve Fransa'dan katılımın yüksekliği dikkat çekiciydi. Patika Fuarcılığın organize ettiği, Osmanbey İşadamları Derneği OTİAD'ın destek verdiği fuarın artık gelenekselleştiğini belirten şirket temsilcileri "Yoğun bir ilgi ve talep vardı, geçtiğimiz yıldan daha canlı, daha hareketli bir organizasyon oldu. Fuar bu yıl amacına ulaştı' değerlendirmesini yaptı.

1 YILLIK EMEĞİN ÜRÜNÜ

Fuarın organizasyonunu yapan Patika Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Didem Cılga, tekstil sektörüne damgasını vuran Fashionist 2014 için 1 yil süren bir çalışmanın meyvesini katılımcı şirketlerin yıl boyunca toplayacağını söyledi. Cılga Fashionist 2014'ün bu yıl hedef ülke uygulamasına yöneldiğini belirterek şunları söyledi: 'Bu yıl İran, Azerbaycan, İtalya, Fransa ve uzak doğu ülkelerine yoğunlaştık. Buralardan sektörün önemli oyuncularını ağırladık. 3 gün boyunca İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Salonları'nda  çok hareketli bir dönem yaşadık. Fuar süresince dünyanın pek çok ülkesinden gelen alıcıları, konukları en iyi şekilde ağırladık. Fashionist artık sektörün en önemli buluşma mecralarından biri oldu. Abiye'de Türk markalarının  en güzel en renkli tasarımları bu yıl yabancıların gözlerini kamaştırdı. İhracat odaklı bir sistem uyguladık, yorulduk ama buna değdi."

25.000 m2 alanda gerçekleşen Fashionist 2014 2. yılında 62 ülkeden gelen sektörün önemli oyuncularını Türk üreticileriyle 3 gün boyunca buluşturdu. Fuar için İstanbul'a gelen yabancı şirket temsilcilerinin üretici şirketlerle kıyasıya pazarlığı zaman zaman renkli anlarada sahne oldu.


Son Güncelleme: 24.11.2014 11:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.