Ford Otosan'a "Başkanlık Ödülü"

- Şirket, engellilere istihdam fırsatı sağlayan projesiyle "Ford Avrupa Başkanlık Ödülü"nü kazandı

30 Ekim 2017 Pazartesi 15:33
Ford Otosan'a






İSTANBUL (AA) - Ford Otosan, başta down sendromu ve otizm olmak üzere farklı engel gruplarındaki çalışanlarının profesyonel ve sosyal yeteneklerini geliştirmelerini sağlayan projesi ile Ford Avrupa tarafından "Başkanlık Ödülü"ne layık görüldü.

Ford Otosan'dan yapılan açıklamaya göre, şirketin otomotiv sektöründe bir ilki gerçekleştirerek başta down sendromu ve otizm olmak üzere engelli çalışanlarına yönelik yürüttüğü istihdam fırsatı sağlayan çalışmaları, 17 yıldır düzenlenen CLAD Ödülleri'nde (Chairman's Leadership Awards for Diversity/Başkanlık Ödülü 2017) diğer projeleri geride bırakarak ödül kazandı.

Ford'un faaliyet gösterdiği farklı ülkelerden birçok projenin yarıştığı CLAD Ödülleri organizasyonunda, Ford Otosan'ın down sendromlu ve otizmli çalışanlarına yönelik uyguladığı "+2 farkla daha güçlüyüz" projesi, diğer projelerin arasından sıyrılarak "Valuing A Diverse Workforce-İş Gücünde Çeşitliliğe Değer Verme" kategorisinde ödüle layık görüldü.

Ford Otosan'ın engelli çalışanları için hayata geçirdiği proje kapsamında, programa alınan çalışanlara özel uzmanlar tarafından profesyonel ve sosyal yeteneklerini geliştirme amaçlı bir program uygulandı. Çalışanların ailelerinden ve yakınlarından alınan bilgilerle iş yerinde hazır bulunan doktor, psikolog, üretim mühendisi ve iş güvenliği uzmanı eşliğinde engel grubuna ve yeteneklerine uygun süreç belirlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford dünyasında büyük öneme sahip olan "Başkanlık Ödülü"nü böylesine anlamlı bir projeyle kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye otomotiv sektörünün istihdam lideri Ford Otosan olarak, elde ettiğimiz başarı ve tecrübelerin kaynağında insan kaynağımız olduğu bilinciyle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. İnsan kaynağımızı İş'te Eşitlik anlayışı ile yönetmeye, engelli ve kadın çalışanlarımızın iş hayatına katılımı başta olmak üzere iş hayatında fırsat eşitliğini sonuna kadar destekliyoruz. Ford Otosan olarak, uygun şartlar ve doğru süreçlerde her bireyin daha verimli çalışabileceğine inanıyoruz. Ön yargıları kırmak, farkındalık yaratmak ve sektörümüze bu konuda öncülük etmeyi hedefliyoruz. Sadece bununla da kalmıyor, şirket içinde engelli çalışanlarımızın elde ettiği başarıları ödüllendirmeye devam ediyor, fırsat eşitliğini her platformda öne çıkarmaya devam ediyoruz. Ford Otosan'a bu gururu yaşatan tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum."

Anahtar Kelimeler:
Ford Otosan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.