Hyundai Tuscon ile sınıfında lider olmak istiyor

Hyundai Tucson, sınıf lideri olmak için satışa sunuldu. Hyundai Genel Müdür Önder Göker, "5 günde 500 adet sattık. Yıl sonuna kadar 5 bin adet satış hedefliyoruz" açıklaması yaptı.

14 Eylül 2015 Pazartesi 06:41
Hyundai Tuscon ile sınıfında lider olmak istiyor






Hyundai Tuscon ile sınıfında lider olmak istiyor


Hyundai Tucson, sınıf lideri olmak için satışa sunuldu. Hyundai Genel Müdür Önder Göker, "5 günde 500 adet sattık. Yıl sonuna kadar 5 bin adet satış hedefliyoruz" açıklaması yaptı.

SUV sınıfında 1.6 lt dizel motoru olmamasına rağmen kendine önemli bir yer edilen Hyundai, yeni modeli Tucson’u ülkemiz pazarına sundu. Pazarın en çok satılan araçlarından ix35’in yerini alan yeni model Tucson, şık tasarımı, güzle 1.6 lt benzinli motorları ve yüksek donanım seviyesiyle iddialı bir giriş yaptı. Modelin büyük bir ilgiyle karşılaştığını vurgulayan Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, "5 günde 500 adet Tucson sattık. Ekonomik ve politik şartlar daha zor duruma girmezse yıl sonuna toplam 5 bin adet Tucson satmayı planlıyoruz" açıklaması yaptı.

HEDEFLER DEĞİŞMEDİ

Önümüzdeki yıl 10 bin adetlik satışla Tucson’un en çok tercih edilen SUV’lerden biri olmasını beklediklerini belirten Önder Göker, " Bu yıl pazarın 910 bin adetler seviyesinde kapanması öngörülüyor. Hyundai olarak bu yılı 52 bin adetlerde kapatıp, 2016’da da 47-50 bin satışa ulaşmayı planlıyoruz" dedi.

SINIFININ EN GÜÇLÜSÜ

Daha önce ix35’te kullanılan 1.6 lt 132 beygirlik benzinli motorun da sunulduğu Tucson’da gene 1.6 lt ancak 177 beygirle sınıfının en güçlü yeni motoru da alınabiliyor. 7 kademeli tam otomatik şanzımanın ve 4x4 çekiş sisteminin de alınabildiği aracın fiyatı 79 bin 900 TL ila 113 bin 900 TL arasında değişiyor. 

HYUNDAİ TUSCON ÖZELLİKLERİ

Tasarımında Hyundai’nin Amerika, Almanya ve Kore’deki merkezlerinin birlikte çalıştığı Tucson, bu anlamda 3 kıtada geliştirilen bir araç ve tüm dünya pazarlarında aynı adla satılıyor. Yüksek dayanımlı çelik kullanılarak üretilen gövdesiyle kalitede de iddialı olan Tucson’un 513 lt’lik bagaj hacmi de sınıfının en iyi değerlerinden. Zengin donanım listesinde navigasyon, kör nokta uyarı sistemi, şerit takip asistanı, akıllı park asistanı yer alıyor.

Yedi ileri otomatik şanzıman

Tucson’da kullanılan yeni 1.6 lt 177 beygirlik motor performans isteklerine rahatlıkla karşılık veriyor. Sınıfının en güçlü motoru, Hyundai’nin yeni geliştirdiği 7 kademeli çift kavramalı otomatik şanzımanıyla uyum içinde çalışıyor. Vites geçişleri yumuşak ve sarsıntısız gerçekleşiyor. 4x4 çekiş sistemi de hafif arazi koşulları, kar ve buz gibi ortamlar da güvenliği yükseltiyor. 100 km’deki ortalama 7.3 lt’lik tüketim de, bu güçteki bir araç için başarılı. Kaynak: SÜMER DEMİRCİLER AKŞAM GAZETESİ
Son Güncelleme: 14.09.2015 06:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.