İranlı işadamlarından promosyon fuarına yoğun ilgi

Avrupa’nın, Ortadoğu’nun ve Balkanların sektörel bazda en büyük 2. Fuarı olan promosyon fuarına İranlı işadamları damga vurdu.

05 Eylül 2015 Cumartesi 10:27
İranlı işadamlarından promosyon fuarına yoğun ilgi






İranlı işadamlarından promosyon fuarına yoğun ilgi

Avrupa’nın, Ortadoğu’nun ve Balkanların sektörel bazda en büyük 2. Fuarı olan promosyon fuarına İranlı işadamları damga vurdu.

PROMOTÜRK Başkanı Güler, “Fuarın ikinci günü İranlı işadamlarının yaptığı bağlantı 10 milyon doları aştı. Bunun artarak devam edeceğini düşünüyoruz” dedi

Bu yıl 30.su düzenlenen PROMOTÜRK Uluslararası Promosyon Ürünleri Fuarı’na İranlı işadamları damga vurdu. 3-6 Eylül tarihleri arasında CNR Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarı ikinci gününde (4 Eylül cuma) İranlı işadamları heyeti ziyaret ettiler.

Avrupa’nın, Ortadoğu’nun ve Balkanlar’ın sektörel bazda en büyük 2. Fuarı olan promosyon fuarında konuşan PROMOTÜRK (Promosyon Ürünleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Güler, İran’a ambargonun kalkması ihtimalinin Türkiye için bir fırsata dönüştüğünü söyledi.

‘İRANLI HEYETLER 10 MİLYON DOLARLIK BAĞLANTI YAPTI’

Fuar katılımcılarının, İranlı işadamları heyetini karşılarında görünce şaşkınlıklarını gizleyemediklerini belirten Başkan Güler, “Bölgemizin en büyük fuarına İranlı işadamlarının gösterdiği ilgi bizi oldukça memnun etti. İşadamları heyetinin fuarda yapmış olduğu bağlantı miktarı 10 milyon doları aştı. İranlı heyetlerin ilgi gösterdikleri ürünler içerisinde tekstil, matbaa ve promosyon malzemeleri öne çıktı.” Dedi.

‘TİCARETİMİZİN GELİŞECEĞİ KANISINDAYIZ’

Heyetteki işadamlarından Novin Shargh Printing Group firmasından Taghi Moghani, ise fuarda yaptığı açıklamada, Promotürk fuarını ziyaret etmekten dolayı duydukları mutluluğu ifade ederek şunları söyledi: “Ülkemizdeki ambargonun kalkma ihtimalinden sonra Türkiye’de yaptığımız Ar-Ge çalışmaları sonucu bugüne kadar en etkilendiğimiz çalışmalar içerisinde Promotürk Fuarı ilk sıralarda yer aldı. İki ülke işadamları arasında yapılan görüşmeler neticesinde ortak çalışmalar yapma kararı aldık. Bu ilişkilerin müspet sonuçlanacağını ve ticaretimizin gelişeceği kanısındayız” diye konuştu.
Fuarın katılımcı firmalarından olan e-şeker firması sahibi Fırat Parto da, fuarın ilk iki günü beklediklerinin üzerinde bir ilgiyle karşılaştıklarını belirterek, “İranlı işadamlarının gösterdiği ilgi bizi oldukça memnun etti. Yaklaşan seçimlerin de etkisiyle aldığımız siparişler keyif verici” dedi.




Son Güncelleme: 05.09.2015 10:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.